Help! George A. Romero ligt niet Hollywoods Walk of Fame

De Zombie Research Society is een campagne begonnen om George A. Romero een ster op de Hollywood Walk Of Fame te bezorgen. Een eerbetoon voor de godfather van zombiehorror lijkt zeker op zijn plaats. Natuurlijk waren er voor Romero ook boeken en films over zombies, voornamelijk gebaseerd op Haïtiaanse voodoo praktijken. Maar zijn Night Of The Living Dead zette in 1968 een heel nieuw genre in één klap op de kaart.

Dawn Of The Dead, Day Of The Dead, Creepshow, The Crazies, Romero schreef, produceerde en regisseerde sinds 1968 de nodige klassiekers. Niet allemaal even goed en niet allemaal met even veel succes, maar horror als genre in het algemeen en zombies in het bijzonder zouden er vandaag de dag heel anders uitzien zonder Romero. The Walking Dead, Zombieland, Shaun Of The Dead, World War Z, Evil Dead, Resident Evil, het zijn maar een paar voorbeelden van het grote aantal films, boeken, comics en games die we zouden zijn misgelopen zonder zijn kickstart. En mochten ooit onverhoopt zombies daadwerkelijk opstaan, dan weten we dankzij de dankzij de films van Romero wat ons te doen staat ;-).

Goed, The Hollywood Walk Of Fame. Laat ik nu altijd naïef gedacht hebben dat deze worden toegekend voor speciale verdiensten voor de filmindustrie. Niet dus. Ingediende nominaties worden behandeld door de plaatselijke Kamer van Koophandel, die jaarlijks uit 200 verzoeken de nieuwe sterren toekent. Tegen betaling van 30.000 Dollar per ster… Dat is met ongeveer 20 nieuwe sterren per jaar een aardige bron van inkomsten. Dat zal de Rotterdamse Walk Of Fame niet lukken.

Maar met die 30.000 Dollar ben je er niet. Omdat er jaarlijks maar circa 20 van de 200 verzoeken worden toegekend, is ook een uitgekiende publiciteitscampagne nodig. Vandaar dat de Zombie Research Society een campagne is begonnen om dit geld in te zamelen. Donaties kunnen vanaf 1 Dollar worden gedaan. Bij een donatie van 5 Dollar ontvangt de gever een officieel bedankje via e-mail, bij 25 Dollar een certificaat, bij 50 Dollar een t-shirt enzovoort. Wil je meer weten, bezoek dan de site: Give Romero A Star

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VWt4w8D0Wos
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DZL_r6XzOiQ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r2yxTVKsoeA

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Help! George A. Romero ligt niet Hollywoods Walk of Fame”

Plaats een reactie