Er komt een gigantische LEGO-set van Dungeons & Dragons

Dragon’s Keep: Journey’s End - een LEGO IDEA voor Dungeon's and Dragons

Goed nieuws voor iedereen die van kerkers, draken, plastic steentjes en de monsters die je ermee kan bouwen houdt. Voor de ’50 years of Dungeons & Dragons’ LEGO Ideas challenge hebben gigantisch veel talentvolle bouwers zich ingezet om de coolste en meeste creatieve LEGO set van Dungeons & Dragons te ontwerpen. Een paar dagen geleden werd de winnaar aangekondigd en wat is die gaaf geworden zeg!

de kerker is compleet met schatten, vallen en een ultracoole Beholder, een van de dodelijkste monsters uit Dungeon's and Dragons

Dragon’s Keep: Journey’s End lijkt wel een megacollage van alle D&D tropes die er te vinden zijn. Hartstikke met opzet natuurlijk. Er is een taveerne aan de rand van een grote cliff met een ruïne van een toren erop. Er is natuurlijk een draak op de loer ligt en een groepje avonturiers om mee op pad te gaan. Draai je de set om dan vind je aan de achterkant nog een vette kerker onder de kapotte toren. De kerker is compleet met schatten, vallen en een ultracoole Beholder, een van de dodelijkste monsters uit de game.

De set komt hoogstwaarschijnlijk uit in 2024 gezien dan het daadwerkelijke vijftigjarige bestaan van Dungeons & Dragons plaatsvind. Wat de set gaat kosten is ook nog niet bekend, maar gezien het enorme detail en de gebruikelijke LEGO prijzen zullen fans waarschijnlijk flink wat goudstukken mogen neerleggen.

Welke bekende franchises zou jij nog graag een LEGO set van willen zien? Laat het ons weten in de comments!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie