Godzilla komt naar kaartspel Magic The Gathering

Later deze maand komt Ikoria – Lair of Behemoths uit, een nieuwe uitbreiding voor Magic: The Gathering. “On the treacherous world of Ikoria, there’s always a bigger monster.” En wij weten maar al te goed wie de ‘king of monsters’ is: Godzilla. Kijk hieronder de aankondigingstrailer:

Ikoria: Lair of Behemoths Official Trailer – Magic: The Gathering

In de verraderlijke wereld van Ikoria vechten gigantische beesten om te overleven terwijl mensen zich onderaan de voedselketen bevinden – voor altijd verborgen uit angst voor de wezens buiten en de menselijke verraders die bekend staan als ‘bonders’ en die geloven dat de monsters verkeerd worden begrepen. Vecht je tegen de kolossen aan je deur of vecht je naast hen?

Een deel van deze monsters zijn de, voor ons bekende, Kaiju van de Japanse filmstudio Toho. In totaal schijnen er 20 filmmonsters in de nieuwe set te zitten, waaronder natuurlijk de onderstaande vier.

Het zijn, zoals Sjors terecht aangeeft in de comments, geen zelfstandige kaarten. Het is alternatieve art, onder de Godzilla-naam staat de echte naam van de kaart. Zie bijvoorbeeld de normale versie van Sprite Dragon en de de Godzilla variant, beiden uit de Ikoria-set:

Echte kaarten of online Arena

Magic: The Gathering is een kaartspel waarbij iedereen met een zelf samengesteld deck van zo’n 40-60 kaarten tegen elkaar strijd. Niet iedereen heeft dezelfde kaarten, ze worden random in dichte verpakkingen verkocht en vier keer per jaar verschijnt er een nieuwe set met een ander thema.

Zelf speel ik nu zo’n 25 jaar Magic: The Gathering, van tijdens de pauzes op de middelbare school tot nu zo’n 2x per jaar met nog steeds dezelfde vriendengroep. Sinds een paar jaar is er ook MTG: Arena. Hetzelfde spel, alleen dan volledig digitaal. Daar nam ik daar gister een kijkje. Het speelt hetzelfde en, vooral nu door corona handig, biedt ook de mogelijkheid om tegen vrienden te spelen. Je kunt het digitaal tegen mij opnemen: Freakenstein#49524.

Bestel Magic bij je lokale spellenwinkel

De nieuwe MTG: Ikoria komt 16 april uit voor Arena en zal vanaf 15 mei fysiek verkrijgbaar zijn bij je lokale spellenwinkel. Hoewel veel zaken nu door corona dicht zijn, kun je vaak wel telefonisch/per mail bij ze bestellen en komen ze spelletje nu brengen. Daarmee kom niet alleen jij makkelijker de corona-tijd door, ook je favo-shop help je er enorm mee.

https://www.instagram.com/p/B-ITTEmhyFr/

Speel of speelde jij Magic: The Gathering? Wat vind je van deze nieuwe set en de samenwerking met Toho?

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
3 jaren geleden

Ik was gisteren naar Ikoria spoilers aan het zoeken en stuitte hier ook op. Ik speel al een jaar of 17 Magic (wel met hele periodes dat ik m’n kaarten niet aanraakte) en sinds een paar jaar zijn we met een steeds uitdijende speelgroep hooked aan EDH. Nu spendeer ik regelmatig uren aan het uitzoeken van kaarten voor een nieuw deck (die ik dan vervolgens lang niet altijd koop :P).

De combinatie met Godzilla en diens “vrienden” vind ik wel grappig, maar niet echt een goede combinatie met de lore van Magic. Gelukkig zag ik in de tussentijd ook dat al deze kaarten in “Godzilla theme” eigenlijk andere kaarten zijn, maar dan met alternatieve art. Onder de naam van de kaart zie je de originele kaartnaam staan, dus ik denk/hoop dat al die Kaiju-kaarten alleen op die manier worden uitgebracht en dat je qua spelregels naar de originele naam kijkt en niet bijvoorbeeld “Godzilla, King of the Monsters”.

Dat gezegd hebbende: als er voldoende van deze “alternatieve” kaarten worden uitgebracht is het natuurlijk wel grappig om het als theme voor een deck te gebruiken. Als die kaarten niet schreeuwend duur worden. (Ik speel alleen “real life”, dus ik moet ze wel op karton hebben 😛 ).

Sjors
Sjors
3 jaren geleden
Antwoord aan  Frank Mulder

Hier staan al aardig wat spoilers: https://www.magicspoiler.com/mtg-set/ikoria/ Gisteren stonden in dit overzicht de Kaiju-kaarten er nog bij en zag ik de overlap in de teksten op de kaarten.

Ik heb gisteren even een stuk van je stream teruggekeken en daarna Arena nog weer eens opgestart (één of twee jaar geleden een keer gespeeld), maar ik was er na één potje eigenlijk al wel weer klaar mee. Het kan nu inderdaad wel een mooi alternatief zijn 🙂 Ik houd het zelf maar op kaarten uitzoeken voor nieuwe decks 😉

5
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x