Wat betekenen de problemen van A-Film voor The Green Inferno en Sneekweek?

Deze maand stond de release van Eli Roth’s The Green Inferno gepland. De film is al tijden af, maar een Amerikaanse producent en distributeur hadden problemen. Gelukkig nam Blumhouse de (Amerikaanse) distributie over en maakte het pad vrij om de film ook wereldwijd eindelijk uit te brengen. A-Film had de bioscooprelease gelijktijdig met de VS gezet: 24 september. Helaas moest A-Film deze week surseance van betaling aanvragen en zal geplande komende releases niet uitbrengen. Naast ‘The Green Inferno’ is A-Film binnen het horrorgenre ook distributeur van de Nederlandse film ‘Sneekweek’.

Sneekweek

De opnames van Sneekweek zijn nog vol op bezig, zo zullen er komend weekend weer veel figuranten afreizen naar Sneek. De film zou begin 2016 in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. En dit is nog steeds mogelijk. In de titel zijn volgens producent Klaas de Jong diverse Nederlandse distributeurs geïnteresseerd, laat hij weten aan de Volkskrant. Toch is dat voorbarig, er zal in eerste instantie worden gekeken naar een doorstart van de filmdistributeur. Wat ook de uitkomst zal zijn, ‘Sneekweek‘ zal zeer waarschijnlijk volgend jaar gewoon een bioscooprelease krijgen.

The Green Inferno

Update 06/10/2015: Remain in Light brengt ‘The Green Inferno’ uit
Voor ‘The Green Inferno’ is het wel wat vervelender, de film stond deze maand op de kalender en wordt hoe dan ook uitgesteld. De beste kansen voor een bioscooprelease liggen bij een snelle doorstart van A-Film. Maar ook dan zal de prioriteit van deze nichefilm misschien lager liggen dan andere films die (gaan) vertraagd zijn: Madame Bovary, 99 homes, Master Minds en Fathers and Daugthers. Komt er geen doorstart, dan begint het proces met de vraag wie de rechten overneemt. En vervolgens of er dan daar nog interesse is voor een bioscooprelease. Helaas geen zekerheid over ‘The Green Inferno‘ dus.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Wat betekenen de problemen van A-Film voor The Green Inferno en Sneekweek?”

Plaats een reactie