Duistere misdaadreeks Grimm krijgt tweede seizoen


NBC heeft deze week beslist dat de reeks Grimm een tweede seizoen krijgt. De reeks debuteerde eind oktober 2011 op de zender en behaalde daar op vrijdagavond in zijn eerste weken een publiek van ongeveer 6,5 miljoen Amerikanen. De laatste weken zijn deze cijfers weliswaar gezakt tot 5 miljoen kijkers, maar de reeks is wel ontzettend populair via DVR waar het in de 7 dagen na de uitzending nog eens meer dan 2,5 miljoen kijkers bereikt. In de commercieel interessante doelgroep 18-49 haalt het zelfs nog een meer dan 80% nieuwe kijkers t.o.v. de uitzending op vrijdagavond. Redenen genoeg voor de zender NBC om de reeks een tweede seizoen te geven.

Grimm is een dramareeks die geïnspireerd is op de sprookjes van de gebroeders Grimm. Deze sprookjes waren oorspronkelijk geen lieve verhaaltjes, maar griezelige verhalen die dienden als waarschuwing. Moordrechercheur Nick Burkhardt ontdekt dat hij deel uitmaakt van een speciale eenheid van profilers, Grimms genoemd, die de bewakers vormen tussen de mensheid en de mythologische wezens van de onderwereld. Hij komt er terecht in een wereld vol eeuwenoude rivaliteiten en komt oog in oog te staan met Hexenbiests, bloedbaden en andere eeuwenoude vormen van het kwaad.

In Nederland is de reeks aangekocht door RTL5. In Vlaanderen zal de reeks uitgezonden worden door 2BE. Voorlopig zijn voor beide zenders nog geen gegevens bekend wanneer de uitzendingen zullen starten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie