Interviews met cast en crew tv-serie Grimm

[update 3 jan 2013] RTL5 is toch gevallen voor de charmes van Grimm

Herinner je de sprookjes die je verteld werden voor het slapen gaan? Dit waren geen sprookjes, dit zijn waarschuwingen.

Grimm is een dramareeks die geïnspireerd is op de sprookjes van de gebroeders Grimm. Deze sprookjes waren oorspronkelijk geen lieve verhaaltjes, maar griezelige verhalen die dienden als waarschuwing. Moordrechercheur Nick Burkhardt ontdekt dat hij deel uitmaakt van een speciale eenheid van profilers, Grimms genoemd, die de bewakers vormen tussen de mensheid en de mythologische wezens van de onderwereld. Hij komt er terecht in een wereld vol eeuwenoude rivaliteiten en komt oog in oog te staan met Hexenbiests, bloedbaden en andere eeuwenoude vormen van het kwaad.

De cast bestaat uit David Giuntoli (Nick Burkhardt), Russell Hornsby (Hank Griffin), Bitsie Tulloch (Juliette Silverton), Silas Weir Mitchell (Eddy Monroe), Sasha Roiz (Captain Renard), Bree Turner (Rosalee Calvert) en Reggie Lee (Sgt. Wu).

Succes in de Verenigde Staten
In de Verenigde Staten debuteerde de serie eind oktober 2011 op NBC en behaalde daar op de vrijdagavond in zijn eerste weken een publiek van ongeveer 6,5 miljoen Amerikanen. De laatste weken zijn deze cijfers weliswaar gezakt tot 5 miljoen kijkers, maar de reeks is wel ontzettend populair via DVR waar het in de 7 dagen na de uitzending nog eens meer dan 2,5 miljoen kijkers bereikt. In de commercieel interessante doelgroep 18-49 haalt het zelfs nog een meer dan 80% nieuwe kijkers t.o.v. de uitzending op vrijdagavond. Redenen genoeg voor de zender NBC om de reeks een tweede seizoen te geven.

Grimm in NL?
Na de Verenigde Staten volgden er al snel vele andere landen die Grimm gingen uitzenden. In Nederland zijn de rechten gekocht door RTL5, maar het nog niet bekend wanneer de serie uitgezonden gaat worden. Wat erg jammer is, want alle liefhebbers kunnen niet wachten om de serie te bekijken. Vooral nu in de Verenigde Staten seizoen 2 al bijna ten einde is en er al plannen zijn voor een derde seizoen. Om het momentum te behouden van alle promoties zou het slim zijn van de zenders om de serie overal te gelijk uit te zenden, in plaats van de serie op een plank te laten verstoffen, met risico dat de doelgroep de serie allang gezien heeft – want ja, downloaden ligt dan erg voor de hand..

Overtuigende cast op de San Diego Comic Con
Afgelopen zomer spraken wij tijdens de San Diego Comic Con de cast van Grimm over wat deze serie nou juist zo interessant maakt.

Hoofdrolspeler David Giuntoli vertelt ons dat in het eerste seizoen de wereld van Grimm wordt geïntroduceerd. We maken kennis met de belangrijkste karakters doormiddel van de wereldberoemde sprookjes van de gebroeders Grimm. Voor vele fans was dit een van de redenen om de serie te gaan kijken. Iedereen kent de sprookjes, maar je weet dat ze volledig anders uitgevoerd gaan worden. Ook zorgt het eerste seizoen ervoor dat je een band krijgt met de karakters – hoe vaag ze soms ook zijn. In het tweede seizoen gaan we meer de diepte in. Zo komen we meer te weten over de geschiedenis van Monroe en leren we ook Nick’s politie partner Hank beter kennen als hij in therapie gaat als gevolg van een gebeurtenis in het eerste seizoen.

De serie is opgenomen in Portland en dit had een goede uitwerking op de cast. Niet alleen past de setting goed, allen (David, Russell, Silas, Sasha, Bree en Reggie) vonden het erg fijn samen dag in dag uit op de set te zijn (dus zonder tussendoor naar huis te gaan). Hierdoor ontstond een chemie tussen de cast die je zeker terug kunt zien in de serie.

Silas vertelde ons dat hij helemaal opgaat in de wereld van Grimm; voor hem is het geen fantasy meer maar realiteit. Hij legt ons uit dat in Grimm veel personages iets weg hebben van een dier (een Blutbad is een wolf, een Bauerschwein een varken etc.) Maar dat heb je in het echt eigenlijk ook; zo heb je schuwe muisjes die conflicten liever uit de weg gaan, je hebt katachtigen die met iedereen discussie gaan en graag hun zin willen hebben. Je hebt mensen die je willen bedriegen, ook wel slangen of krokodillen. Je kunt het eigenlijk als een metafoor zien waardoor de serie een diepere betekenis krijgt.

David Greenwalt (Buffy the Vampire Slayer, Angel) en Jim Kouf (Angel), bedenkers van de serie, hebben tot slot nog een boodschap voor RTL5: “What is taking you so long?! Get us on the air!”

Interessant artikel?

11 gedachten over “Interviews met cast en crew tv-serie Grimm”

 1. idd rtl5!!!! Grimm is echt een geweldige serie! Omdat ik nu nou eenmaal niet zoveel geduld heb, heb ik de dvd van seizoen 1 maar uit de UK geimporteerd…….

  Beantwoorden
 2. Tja, over het uitzendschema van de Nederlandse tv kan ik me ook blijven verbazen. En dan heb ik het nog niet eens over horror maar over ‘gewone’ kaskrakers die prijs op prijs hebben gewonnen.

  ‘The Sopranos’ en ‘Mad Men’ door de week ergens aan het einde van de avond, en zelfs ‘Game of Thrones’ (RTL, eerder wel op een normaal tijdstip bij HBO) niet voor 22:00 uur. Tenzij je een recorder met oneindige capaciteit hebt, ben je bijna gedwongen om de dvd’s te importeren of op een andere manier in huis te halen. Maargoed, daar krijgen we dan wel ‘Ik Hou Van Holland’ op prime time voor terug.

  Beantwoorden
 3. WTF???? Waar de f blijft The Grimm nu???? zit ik doodleuk voor de buis ; wachtend op The Grimm and American Horror Story…. komt íe niet!!! Niets gehoord over een paasstop of zo… wanneer komt ’t weer??? KutRTL5 ook!! vanaf nu ook maar gaan downloaden, tv kijken wordt weer zwáár afgestraft!! !(net als prison break toen! stopte ze ook abrubt mee! Flikkers!)

  Beantwoorden
 4. Net na veel zoeken op de site van rtl kunnen vinden dat ze voorlopig gestopt zijn met de serie en nog niet weten wanneer ze de rest gaan uitzenden. Was wel handig geweest als ze dat gewoon op tv hadden laten weten!

  Beantwoorden
 5. @ Don Julio Daarom doe ik ook niets anders dan dvd’s importeren uit de UK of zelfs de VS 😉
  Wel jammer van rtl5 is dat ze afl 1 en 2 van seizoen 2 wel uitzenden, om daarna doodleuk te stoppen met het uitzenden van de serie. Ze verdienen wel weer punten met het uitzenden van seizoen 2 van American Horror Story. Mits ze dat natuurlijk niet halverwege afbreken :-S,

  Beantwoorden

Plaats een reactie