Guillermo del Toro kondigt prequel voor Pacific Rim aan

Tijdens de New York Comic Con 2012 maakte Guillermo del Toro (Hellboy, Pan’s Labyrinth, Splice) bekend dat de aankomende film Pacific Rim (uitgebracht door Legendary Pictures) een prequel krijgt, in de vorm van een graphic novel. Het zal geschreven worden door de screenwriter van de film, Travis Beacham (Clash of the Titans).

Del Toro omschreef het boekwerk als een must-read voor iedereen die de film wil gaan zien. Het verhaal wordt geschreven in drie aparte gedeelten, van het begin van de eerste aanval tot aan het begin van de film. Op deze manier zul je kennis maken met de karakters en het verhaal voorafgaande aan de film.

Pacific Rim is het verhaal van monsterlijke wezens die uit de zee komen en de mensheid aanvallen. Deze monsters, een hommage aan de Japanse kaiju (denk aan bijvoorbeeld Godzilla), zullen een oorlog ontketenen die miljoenen levens zal claimen en onze grondstoffen voor een groot aantal jaren zal uitputten. Om de kaiju te verslaan worden enorme robots gebouwd, genaamd Jaegers.

Jaegers worden bestuurd door twee piloten, die door een neurale brug mentaal aan elkaar gekoppeld zijn. Maar, zelfs de Jaegers blijken niet tegen de monsters op te kunnen. Bijna verslagen wordt wanhopig de hulp ingeroepen van een aan de grond geraakte voormalig piloot en een nog niet geslaagde trainee. Samen besturen zij een legendarische, maar verouderde Jaeger en zijn zij de laatste hoop om de oorlog te winnen.

De releasedatum van de film is gesteld op 12 juli 2013, maar wanneer de graphic novel van Pacific Rim uit zal komen bij Legendary Comics is nog niet bekend. Ik hoop dat deze veel eerder komt, want ik kan niet wachten om mezelf in de wereld van dit verhaal te storten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Guillermo del Toro kondigt prequel voor Pacific Rim aan”

  1. Ik wist niet eens dat die film wordt gemaakt. Klinkt erg goed, zowel de film als de graphic novel. Ik ben erg benieuwd naar de uitwerking van beide!

    Beantwoorden

Plaats een reactie