THQ niet inSANE genoeg voor Guillermo del Toro


Eind 2010 kondigde THQ trots aan dat Guillermo del Toro meewerkt aan een nieuwe game: inSANE. De driedelige Lovecraftiaanse horrorgame zou ontwikkeld worden door THQ’s dochterstudio Volition, waarnaast de Toro ook de game multimeduaal zal doortrekken. Sinds de aankondiging is er echter nooit meer iets naar buitengekomen over inSANE, het nieuws dat nu eindelijk naar buiten komt is niet het nieuws waarop we zaten te wachten.

Heel lekker gaat het op dit moment niet bij THQ, men is er bezig met een flinke verandering van strategie en stootte bijvoorbeeld eerder dit jaar alle kindergames af om zich te focussen om een paar belangrijke titels. De herstructurering van THQ heeft effect en de studio boekt weer winst. Deze maand komt onder andere Darksiders 2 uit en later dit jaar Metro: Last Night.

Maar een derde horrortitel is dus van de line-up verdwenen, inSANE valt THQ president Jason Rubin ook niet binnen de core-business van de studio. Hij meldt er tegenover Joystiq ook bij dat er nooit veel aan de game is ontwikkeld en er geen ontslagen zullen vallen. De rechten en de paar regels code zijn teruggegeven aan Guillermo del Toro, waarmee hij vrij is om een andere ontwikkelaar te zoeken dat gek genoeg is om inSANE te ontwikkelen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie