Guillermo del Toro gaat eindelijk verder met zijn duistere Pinokkio

Tien jaar nadat regisseur Guillermo del Toro het voor het eerst had over een duistere Pinokkio-verfilming, zit er eindelijk schot in de zaaak. De regisseur zal samen met Netflix zijn stopmotion-musical Pinocchio verwezenlijken.

Pinokkio en Gepetto

Tenminste, is het nog wel een duistere versie? Het lijkt er op dat de animatiefilm gericht zal zijn op kinderen, net als Del Toro’s Trollhunters voor dezelfde streamingdienst.
Het sprookje bedacht door Carlo Collodi in 1883, is stiekem best gruwelijk en in 2011 meldde Del Toro nog dat hij vond dat de donkerdere, afschrikkende elementen van het sprookje in de meeste verfilmingen ontbreken.

Nu laat Guillermo del Toro in het persbericht van Netflix weten: “Geen enkele kunstvorm heeft mijn leven en werk dusdanig beïnvloed als animatie en met geen enkel ander personage voel ik zo’n persoonlijke verbintenis als met Pinocchio. In ons verhaal is Pinocchio een onschuldige ziel met een onverschillige vader die verloren lijkt te gaan in een voor hem onbegrijpelijke wereld. Tijdens een buitengewone reis leert Pinocchio de echte wereld en zijn vader beter begrijpen. Zolang ik me kan heugen, heb ik deze film willen maken. Na de geweldige ervaring die we hebben gehad voor Trollhunters, ben ik ontzettend dankbaar dat het getalenteerde team van Netflix de mogelijkheid biedt om mijn versie van het verhaal over de vreemde pop -die- een- echt- jongetje- werd met het publiek te delen.”

Naast Netflix zijn DreamWorks en The Jim Henson Company betrokken bij het project, de productie zal dit jaar nog starten. We hopen dat hij vast houdt aan zijn oorsponkelijk duistere plan, waarbij voor de muziek destijds werd gedacht aan Nick Cave.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie