De ‘H’ staat voor Horrify!

Wederom heeft Horrify weer een aantal ontzettend interessante horrorfilms toegevoegd aan het platform. Van indie-horror tot een horrorfilm van de regisseur van The Texas Chainsaw Massacre, Tobe Hooper!
Maar eerst…

The ABCs of Death


Stel, je krijgt een letter van het alfabet als beginpunt. Je film moet gaan over de dood, maar het moet wel een horrorfilm zijn. Wat zou jij dan maken? Die vraag kregen 26 regisseurs uit 15 verschillende landen en het eindresultaat is bijzonder. Heel bijzonder. Van grof realisme tot grappige klei-poppetjes, van alles krijg je in deze film te zien. The ABCs of Death was een uiterst leuke manier om vaak jonge, en nog onbekende regisseurs meer naamsbekendheid te geven. En dat heeft ook wel zijn uitwerking gehad.
De toen al steeds bekender wordende Ti West heeft misschien wel een van de makkelijkste maar ook gruwelijkste filmpjes afgeleverd. Je bent gewaarschuwd!

Night Terrors

Men neme de regisseur van één van de grootste horrorfilms ooit; Tobe Hooper. En één van de grootste acteurs uit de horrorwereld; Robert Englund (je weet wel: Freddy uit A Nightmare on Elmstreet-films). Dan krijg je gegarandeerd een topfilm denk je ook niet?

Wrong!

Zowel voor Englund als Hooper werd Night Terrors niet bepaald het hoogtepunt van hun carrière. Wat Hooper dan wel weer zo leuke regisseur maakt, is dat hij – in tegenstelling tot vele andere regisseurs – ervoor koos om zowel mannelijk als vrouwelijk naakt prominent in de film te verwerken. Wie wil tenslotte niet een zwaar gespierde dude, met zijn pielemans zichtbaar, te paard door de branding zien galopperen? Euh…

 

The House on Pine Street

Wederom heeft Horrify een bijzondere indieproductie te pakken. The House on Pine Street werd alom geprezen op festivals, maar door het wegvallen van de dvd-markt kreeg de film niet de aandacht die het had moeten hebben van het grote publiek.
In The House on Pine Street trekt een jong stel, Jennifer en Luke naar Kansas. Jennifer is hoogzwanger en heeft behoefte aan rust nadat zij geestelijk is ingezakt. Wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren, die alleen Jennifer waarneemt, ziet haar omgeving dat als iets wat met Jennifers inzinking te maken heeft. Of zijn de dingen die gebeuren iets wat met het huis te maken heeft?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie