Happy Halloween in Disneyland Parijs

Van 1 oktober tot en met 2 november 2014 staat Disneyland Parijs in het teken van Halloween. De Nachtvlinders mochten een weekend de Halloweenattracties in Disneyland Parijs uitproberen. Het was een intensief weekend en we lopen er nu bij als zombies, maar het was het meer dan waard.

Maleficent Disney Villains Promenade, copyright Natasja en Cor Jong
Maleficent Disney Villains Promenade, copyright Natasja en Cor Jong
Wat gelijk opvalt als je het park binnenloopt is de prachtige Halloweenversiering, vooral de Main Street is erg knus. Alles is versierd met pompoenen, Disney pompoenfiguren, gezellig griezelige spoken en sfeervolle oranje Halloweenslingers. De Halloweenactiviteiten beginnen al vroeg in de morgen met de Maleficent Disney Villains Promenade op Central Plaza. Onder aanvoering van de nieuwste Disney-schurk Maleficent nemen snoodaards als Cruella De Vil, Ursula, Jafar, Doctor Facilier en Captain Hook het park over. (Mocht je deze optocht missen, dan kun je Maleficent en enkele van haar handlangers later op de dag diverse malen terugzien achter het Kasteel van Doornroosje.)

Na deze ‘Promenade’ kunnen de kleintjes terecht bij de Halloween Costume Corner, heel erg spannend is die niet (zeker niet eng), maar ze kunnen er op de foto met Minnie Mouse. Leuker is misschien de meet & greet met Jack Skellington en Sally, de personages uit The Nightmare before Christmas.

Even voor het middaguur begint de eerste Halloweenparade die via Central Plaza door de Main Street voert, een gezellige, bonte stoet Disneyfiguren trekt aan je voorbij. Het thema is vooral ‘oogstfeest’, maar vleermuizen, pompoenmensen en vogelverschrikkers ontbreken niet. (De Halloweenparade is een paar keer per dag te zien.)

Disney Halloween Parade, copyright Natasja en Cor Jong
Disney Halloween Parade, copyright Natasja en Cor Jong

Alleen op 31 oktober vindt de Disney’s Halloween Party plaats. Het park blijft dan speciaal voor de gelegenheid open van 20:30 uur tot 01:00 uur ‘s nachts. Tijdens dit feest kunnen de bezoekers unieke animaties, overheerlijke verrassingen en een mysterieuze sfeer verwachten. Onder de maneschijn betreden de spoken, de Disney-schurken en andere duistere gedaantes het Disneyland Park. Ook is er dan een extra spectaculaire avondshow van Disney Dreams.

Naast de speciale Halloweenactiviteiten zijn er tal van vaste attracties in Disneyland die Halloweenwaardig zijn, deze attracties vind je in een van de vier themagebieden van Disneyland: Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Lees verder ->

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie