Halloween: Creëer je eigen enge gerechten


Gerechten die gemaakt worden met Halloween kunnen er mooi, maar juist ook walgelijk uitzien. De kunst daarvan is puur, om het maar zo eng mogelijk te maken. De meest algemene Halloweengerechten zijn wel die met pompoen, omdat de pompoen gezien wordt als het meest bekende gezicht van Halloween. Met pompoen kunt je van allerlei gerechten maken, van een gerecht op basis van rijst, aangemaakt met groenten en kaas tot een pompoentaart. De pompoen wordt dan uitgehold en er wordt met een mes een gezicht in gekerfd. Deze pompoen wordt dan traditiegetrouw gebruikt als lantaarn.

Naast de pompoen kun je ook veel andere enge gerechten maken van diverse etenswaren. Hier volgen een aantal tips om van basisingrediënten een huiveringwekkend gerecht te maken.

cookies on black plate
Photo by Marci Angeles on Unsplash

Afgehakte vingers

Ook is er een gemakkelijk recept om vingers te maken.

Ingredienten
¾ kop suiker, 1 theelepel vanille extract, ¾ kop bloem, 1 kop amandelmeel, 2 eetlepels gesneden amandelen, groene of bruine kleurstof (voor voedsel)

Meng roomboter met suiker en vanille extract. Voeg er een beetje kleurstof toe om het effect extra walgelijk te maken. Voeg dan de amandelmeel en bloem toe, ¼ kop per keer. Kneed het mengsel zo nodig. Verdeel dan het meel in 16 stukken in de vorm van vingers. Met een mes kun je knokkels en de plek waar de nagel moet zitten snijden. Als nagel breng je op elke vinger een gesneden amandel aan. Laat in de oven op 350 graden in 10 minuten gaar bakken.

–       Voor het maken van een hart gebruik je geklonterde gelatine in een rechthoekige cakevorm. En leg het dan op een stuk waspapier. Snij het stuk doormidden en maak er met een scherp mes een anatomisch correct menselijk hart van.
–       Gepelde druiven, kleine gekookte eieren of een bepaald soort olijven kunnen als ogen dienen. Ook kun je bolletjes vanille ijs scheppen en even hard laten worden in de vriezer. Daarna een koffieboon als pupil en artistiek overgieten met blauwe en rode saus als adertjes.
–       Als vingernagels kun je pompoenzaden of amandelen gebruiken. De drap die meekomt met de pompoenzaden kan mooi als slijm voor het één of ander dienen.
–       Voor het namaken van wormen, gebruik je wormen van gelatine of pasta (bijvoorbeeld Bucatini, een dikke vorm van spaghetti).
–       Om een willekeurig orgaan te creëren, meng je bloem met pindakaas. Daarna kun je de massa vormen naar de orgaan van je keuze. Voor het maken van nieren kun je gepelde delen van een sinaasappel gebruiken.
–       Wanneer je een bot wil namaken. Koop er eentje bij een dierenspeciaalzaak en giet er plantaardige olie over.

Gebraden hersenen

Ingrediënten
2 st Uien, rood | 2 teen Knoflook | 1 kg Gehakt, half om half | 80 gr Paneermeel | 500 gr Kwark, mager | 200 gr Roomkaas | 1 el Tomatenpuree | 1 mesp Citroenschil, geraspt | Peper | Paprikapoeder, scherp | Zeezout | Slabladen

Bereiding
Houd 2-3 eetlepels gehakt apart afgedekt in de koelkast. Schil de uien en de knoflook en hak ze fijn. Kneed het overige gehakt met het paneermeel, zout en peper Of met kruidenmengsel naar eigen smaak). Vorm hiervan een ovaal “brood” met een inkeping in het midden. Leg het op een met bakpapier bekleed bakblik en braad het in een voorverwarmde oven op 150 graden. Haal het gehaktbrood na 20 minuten uit de oven en leg het rauwe, onbewerkte gehakt er bovenop. Zet het vervolgens weer in de oven en haal het er na een verdere 70 minuten uit de oven en laat afkoelen.
Laat intussen de kwark en roomkaas op een met keukenpapier beklede zeef uitlekken. Meng dan de kwark en de roomkaas met de tomatenpuree en breng op smaak met paprikapoeder, citroenschil en zout.
Serveer de crème in schaaltjes en arrangeer het gehakt op de slabladen.

Ten slotte zijn er nog vele andere producten, waar iets heel engs van te maken is. Denk hierbij aan pudding, gestampte bananen, gepelde komkommers, huttekase. Met het gebruik van je verbeelding en een donkere spookachtige kamer.

Veel griezelplezier en vooral eet smakelijk!

©Photographer: Beisch, Leigh / Collection: StockFood / agefotostock

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Halloween: Creëer je eigen enge gerechten”

Plaats een reactie