Halloween Horror Show 2022 gaat door met deze films:

Update 5 oktober: alle films zijn bekend

Ik kan jullie met heel groot plezier vertellen dat na twee jaar afwezigheid Mr. Horror’s Halloween Horror Show dit jaar weer doorgaat! De editie van 2019 was de laatste voor de coronacrisis, die van 2020 en 2021 hadden helaas geen doorgang. Jan Doense, beter bekend als Mr Horror, heeft op Facebook laten weten dat dit jaar zeker weten doorgaat.

Mr. Horror's Halloween Horror Show
Mr. Horror’s Halloween Horror Show

Programma

Hij geeft in zijn Facebook-post aan dat de officiële site nog niet up-to-date is, en dat die voorlopig dat ook niet gaat zijn. We zijn dus voor informatie voorlopig van zijn Facebook-pagina afhankelijk. Ook is er nog niet bekend welke bioscopen er meedoen, binnenkort wordt bekent waar de Halloween Horror Show dit jaar allemaal te zien is. Ondertussen zijn wel alle 4 films bekend gemaakt!

Mr. Horror’s Halloween Horror Show is zoals gewoonlijk in de nacht van zaterdag 29 en zondag 30 oktober. Vanaf 00.00 uur ’s nachts tot ongeveer 7.00 uur in de ochtend krijgen we vier horrorfilms te zien die qua stijl vaak erg van elkaar verschillen. Van slashers tot paranormale thrillers, van jumpscares tot psychologische horror, het aanbod is altijd erg gevarieerd. En tussen de films door worden we getrakteerd op acteurs die ons de stuipen op het lijf proberen te jagen. En de bioscoop in de hoofdstad heeft altijd een leuke wedstrijd wie het leukst of het meest creatief verkleed komt. Of dat dit jaar ook zal zijn, is helaas nog niet bekend.

You are not my Mother (Kate Dolan)

De week voor Halloween. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, begint voor Char een nachtmerrie. Want de vrouw die de volgende ochtend op de stoep staat, lijkt op haar moeder en praat ook als haar moeder, maar is het wel haar moeder? De oma van Char is ervan overtuigd dat ze een dubbelganger is, een boze geest uit de Ierse folklore. Op Halloween – of Samhain, zoals deze nacht in Ierland heet – is de grens tussen onze wereld en die van de geesten het dunst. Char komt oog in oog te staan met het kwaad en ontdekt een duister familiegeheim. You Are Not My Mother plaatst bovennatuurlijke horror in een volstrekt geloofwaardige, alledaagse context. Het resultaat is puur kippenvel.

You Are Not My Mother - Official Trailer

Prey for the Devil (Daniel Stamm)

Ann, een jonge non, heeft een bijzondere roeping: ze wil de eerste vrouwelijke exorcist van de katholieke kerk worden. Ze heeft ook een persoonlijk motief: haar moeder was jaren geleden bezeten door een demon. Terwijl wereldwijd het aantal gevallen van demonische bezetenheid toeneemt, besluit de kerk om Ann op te leiden tot exorcist. Haar eerste zaak brengt haar in contact met een jong meisje dat bezeten is. Terwijl ze alles op alles zet om de ziel van het meisje te redden, ontdekt Ann dat haar roeping om exorcist te worden niet van God kwam, of van haar eigen geweten, maar… van de Duivel zelf. Prey for the Devil geeft een nieuwe draai aan de eeuwenoude strijd tegen het Kwaad.

Prey for the Devil trailer (2022) | Nu beschikbaar op VOD

Barbarian (Zach Cregger)

Tess heeft een Airbnb geboekt, maar wanneer ze ’s avonds bij haar gehuurde woning aankomt, blijkt die dubbel te zijn geboekt. De andere gast, Keith (gespeeld door Bill Skarsgard, de clown uit It), stelt voor dat Tess de nacht doorbrengt in de woning. Is er echt sprake van een foute boeking? En waarom is die Keith zo vriendelijk?

BARBARIAN Trailer (2022)

Deadstream (Vanessa Winter, Joseph Winter)

Shawn, een gecancelde YouTuber, probeert zijn volgers terug te krijgen door een hele nacht een livestream te doen in een leegstaand huis. Niet zomaar een huis, maar ‘the most haunted house in the United States!’. Wanneer Shawn per ongeluk een wraakzuchtige demon wakker maakt, verandert zijn grote comeback in een gevecht voor zijn leven en zijn ziel.

Deadstream - Official Trailer [HD] | A Shudder Original

Heb jij wel eens een Halloween Horror Show meegemaakt en wat zijn jouw (goede of slechte) herinneringen aan? Hield jij het de hele nacht vol? Welke films hoop jij dat dit jaar in het programma zitten?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Halloween Horror Show 2022 gaat door met deze films:”

  1. Nee, ik ben nooit naar de Halloween Horror Show geweest. Wel ben ik in de jaren 80 een aantal keren naar het Weekend of Terror geweest. Dat was altijd in Tuschinski. Volgens mij had Jan Doense daar ook wat mee te maken.
    Dit waren altijd twee nachten vol fantastische horrorfilms. En ja, dat hield ik altijd twee nachten goed vol. Als het goede films zijn, lukt dat wel 🙂
    Onder andere heb ik daar The Serpent and the Rainbow, The People under the Stairs, Hardware, Demoni en nog veel meer instant klassiekers gezien. Ik heb daar eigenlijk alleen maar goede herinneringen aan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie