Halloween Horror Show toont 4 horrorfilms in 18 steden

halloweenhorrorshow2015Niet alleen in Amsterdam, maar door heel Nederland vertoond Jan ‘Mr. Horror’ Doense met Halloween een nacht lang nieuwe horrorfilms. Dit jaar staan in de nachtelijke marathon ‘Tales of Halloween’, ‘The Hallow’, ‘Scouts Guide to the Zombie Apocalyps’ en ‘Cherry Tree’ op het programma in 16 bioscopen. Hoewel voorgaande jaren de marathons in andere steden soms minder films, soms net op een andere dag vielen, is het programma dit jaar overal hetzelfde en ook echt met Halloween.

Voor het eerst is er ook een trailer voor de Halloween Horror Show:

Halloween Horror Show 2015 trailer

Vanaf zaterdag 31 oktober middernacht tot zondagochtend 1 november ~9:00u kun je terecht in de volgende bioscopen (mogelijk komen hier nog meer bij). De kaartverkoop zal binnenkort beginnen via de websites van Pathe en JT.
Alphen aan de Rijn – JT Alphen a/d Rijn
Amersfoort – JT Amersfoort
Amsterdam – Pathé Tuschinki
Apeldoorn – JT Apeldoorn
Den Bosch – JT Den Bosch
Den Haag – Pathé Spuimarkt
Deventer – JT Deventer
Eindhoven – JT Eindhoven
Heerhugowaard – JT Heerhugowaard
Hilversum – JT Hilversum Geannuleerd
Hoogeveen – JT Hoogeveen
Hoorn – JT Hoorn
Purmerend – JT Purmenend
Rotterdam – Pathé Schouwburgplein
Tilburg – Pathé Tilburg
Vlaardingen – JT Vlaardingen

Tales of Halloween

Dat het met Halloween niet pluis is, is bekend sinds John Carpenters gelijknamige horrorklassieker. Maar dat de feestdag vol snoep, lampionnen en creepy kostuums zó veel griezelplezier kon bieden, dat wisten we nog niet. In tien korte films van elk tien minuten, die zich allemaal in dezelfde buitenwijk afspelen, laten de jonge honden van het horrorgenre All Hallows’ Eve ieder op hun eigen manier ontsporen. Met bloederige en hilarisch gevolgen. Wat te denken van een boogeyman die zo dol is op snoepjes dat hij ze zelfs uit je maag rukt? Of kinderen die gaan trick or treaten met kapmessen? Let ook op de vele cameo’s van horroriconen als John Landis, Joe Dante en Stuart Gordon!

TALES OF HALLOWEEN - Official Trailer

The Hallow

Wetenschapper Adam is met zijn vrouw Clare en hun baby Finn verhuisd van het drukke Londen naar het Ierse platteland. Hier doet Adam onderzoek naar mogelijkheden om het gebied te ontbossen. Niet iedereen is blij met de bomenkap, vooral niet de mythische monsters die in het bos leven. Adam slaat de waarschuwingen van de plaatselijke bevolking in de wind, wat hem en zijn gezin duur komt te staan. The Hallow bouwt zijn spanning behoedzaam op en gaat dan los met bloederige practical effects en gruwelijk monsterdesign. Daarvoor bracht regisseur Colin Hardy een team samen van specialisten die eerder werkten aan de Harry Potter-films, The Lord of the Rings-trilogie, Prometheus en The World’s End. Het resultaat is pure old school horror!

The Hallow Official Trailer 1 (2015) - Horror Movie HD

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

Scouting, dat is toch iets voor nerds en losers? Wat heb je in godsnaam aan knopen leggen en kamperen? Bij een zombie-apocalyps blijken die survival skills echter heel handig! Met een zelf in elkaar geknutseld aardappelkanon schiet je bijvoorbeeld zombiehoofden tot moes. In deze hilarische horrorkomedie bundelen drie scouts hun krachten met een bloedmooie bad ass cocktailserveerster om de bloeddorstige zombies van zich af te slaan. Het lot van de mensheid hangt af van dit onwaarschijnlijke heldenteam. Als de drie puberende jongens hun hormonen nou ook eens onder controle konden houden…

Cherry Tree

Nadat David Keating (regie) en Brendan McCarthy (scenario) de legendarische horrorstudio Hammer Films nieuw leven inbliezen met het sfeervolle Wake Wood, gingen ze een samenwerking aan met de Nederlandse producenten Jan Doense en Herman Slagter van House of Netherhorror. Het resultaat is een creepy occulte horrorfilm waarin de geest van Clive Barker niet ver weg is. In Cherry Tree komt tienermeisje Faith voor een duivels dilemma te staan. Haar vader is ongeneeslijk ziek, maar haar nieuwe hockeycoach Sissy onthult dat zij aan het hoofd staat van een eeuwenoude heksencultus en biedt een oplossing: zij zal haar vader genezen als Faith voor haar een baby baart. Maar wat willen die heksen met dat kind?

halloweenhorrorshow2015

Meer informatie is te vinden op de officiele website van de Halloween Horror Show.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie