Programma Halloween Horror Show 2012

Vandaag maakte Jan Doense op de facebookpagina van de Halloween Horror Show de line-up voor dit jaar bekend. Het nachtelijke evenement vindt dit jaar in Amsterdam plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 oktober. Voorgaande jaren vond het plaats van zaterdag op zondag, echter in verband met een James Bond-evenement is het dit jaar een nachtje eerder en heb je dus een dag langer om uit te rusten! Update: In de overige plaatsen zal het evenement wel van zaterdag om zondag plaats vinden, details hierover volgen later.

The Awakening

Wie Derek Ogilvie in actie zag, heeft zichzelf vast de vraag gesteld: echt of fake? Schrijfster Florence Cathcart weet het zeker: mensen die beweren in contact te staan met de doden zijn oplichters die misbruik maken van het verdriet van anderen. Ze heeft het haar missie gemaakt om spirituele mediums te ontmaskeren. Volgens Robert Mallory (Dominic West uit The Wire) is Rebecca de ideale persoon om de geestverschijningen op zijn jongensinternaat te onderzoeken. Is er sprake van een hoax? Of is de duistere geschiedenis van het spookachtige landhuis daadwerkelijk tot leven gekomen? THE AWAKENING is sfeervolle horror in de traditie van THE OTHERS en THE ORPHANAGE.

Regie: Nick Murphy
Met: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton
http://www.youtube.com/watch?v=U_6u_S8JpVo

Paranormal Activity 4

Vijf jaar geleden verdween Katie spoorloos, nadat ze eerst haar vriend en daarna haar zus en zwager vermoordde. De baby van haar zus nam ze mee. Sindsdien is er niets van haar vernomen… Na twee prequels is dit vierde deel het eerste echte vervolg op de oorspronkelijke PARANORMAL ACTIVITY. Katie en haar vijfjarige neefje duiken op in een andere stad. Het duurt niet lang voordat hun buren last krijgen van bizarre geluiden en onverklaarbare gebeurtenissen. En waarom staat dat buurjongetje in het donker naar hun huis te staren? ‘He’s so creepy’, verzucht tienerdochter Alice. Creepy is nog maar het begin…

Regie: Henry Joost, Ariel Schulman
Met: Katie Featherston, Kathryn Newton, Matt Shively

Sinister

De producenten van PARANORMAL ACTIVITY en de regisseur van THE EXORCISM OF EMILY ROSE bundelen hun krachten voor een horrorthriller die door filmblad Variety werd vergeleken met THE SHINING. ‘De schrikmomenten zijn niet alleen intens, ze zijn onophoudelijk!’, aldus het gerenommeerde vakblad. Schrijver Ellison Oswald koopt een huis waarin het vorige gezin collectief zelfmoord pleegde. De politie stond voor een raadsel, maar Ellison is vastbesloten de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Op de zolder vindt hij een doos met oude home movies. De één nog griezeliger dan de ander. Bij elkaar vormen ze overtuigend bewijs dat het gezin ten prooi viel aan… ja, aan wat eigenlijk? Hoe dichter Ellison bij het antwoord komt, hoe meer zijn eigen gezin gevaar loopt.

Regie: Scott Derrickson
Met: Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Clare Foley e.a.

Silent House

In deze Amerikaanse remake van het Uruguayaanse LA CASA MUDA helpt Sarah (Elisabeth Olsen) haar vader en haar oom bij het opknappen van hun oude vakantiehuis. Het is een enorm huis, met drie verdiepingen en vele kamers. De luiken voor de ramen houden het zonlicht buiten. Wanneer Sarahs oom naar het dorp is om gereedschap te halen, hoort Sarah een doffe klap. Haar vader is van de trap gevallen. Dan gaat het licht uit en hoort ze voetstappen. Wie is er nog meer in het stille huis? SILENT HOUSE is een knap staaltje cinema: het verhaal wordt in real time verteld en de film is zo gemonteerd dat het lijkt alsof hij in één take is gedraaid. Maar is de film ook eng? Reken maar. Horrorblad Fangoria prees niet alleen Olsens hoofdrol, maar noemde het stille huis ook ‘a pretty scary place to be’!

Regie: Chris Kentis, Laura Lau
Met: Elisabeth Olsen, Adam Trese, Eric Sheffer Stevens

Voorverkoop en prijzen

De voorverkoop zal vandaag beginnen op pathe.nl. De ticketprijzen voor Tuschinski zijn 25 euro (regulier tarief), 10 euro (Pathé Unlimited Card) en 5 euro (Pathé Unlimited Gold Card). Een overzicht van de overige deelnemende Pathétheaters volgt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Programma Halloween Horror Show 2012”

  1. Awakening gezien; redelijk 6.5/10
    Paranormal activity 4, ik voind de vorige drie al niets…
    Sinister, kijk ik heel erg naar uit
    Silent House, La casa Muda was aardig 6/10..einde vond ik zeer matig. wellicht is de remake anders.

    Beantwoorden

Plaats een reactie