Programma Mr. Horror’s Halloween Horror Show 2013

halloween-horror-show-2013Voor de vijfde keer is Pathé Tuschinski in Amsterdam een nacht gevuld om Halloween te vieren. Liefhebbers van ‘old school’ horror en suspense komen weer volop aan hun trekken met een gevarieerd programma, want in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober presenteert Jan ‘Mr. Horror’ Doense tijdens de Halloween Horror Show de vier films Curse of Chucky, Insidious: Chapter 2, Carrie en The World’s End.

Niet alleen zijn deze vier premières te zien, ook de eerste trailer voor de nieuwe nederhorrorfilm ‘De Poel’ zal zijn première beleven. Tussen de grote films door zal het publiek vermaakt worden met een aantal korte films, waaronder het Spaanse FIST OF JESUS (Adrián Cardona & David Muñoz), het Australische THE APPLICANT (Tim Dean) en het Nieuw-Zeelandse trio CAREFUL WITH THAT AXE, CAREFUL WITH THAT POWER TOOL en CAREFUL WITH THAT CROSSBOW (Jason Stutter).

Bezoekers die verkleed naar de HALLOWEEN HORROR SHOW komen, maken kans op fraaie horrorprijzen. Wil je meedoen? Meld je dan bij binnenkomst aan.

Curse of Chucky

Regie: Don Mancini. Met: Fiona Dourif, Danielle Bisuti, Brad Dourif.
Chucky is back! De moorddadige roodharige pop maakte voor het eerst zijn opwachting in de cultklassieker Child’s Play (1988). Daarin werd duidelijk hoe het speelgoed werd bezeten door de geest van een seriemoordenaar. Dit keer duikt Chucky op in het huis van Nica, een gehandicapte jonge vrouw die na de mysterieuze dood van haar moeder te maken krijgt met haar inhalige familieleden. Wanneer die een voor een afgeslacht worden, vermoedt Nica dat de nieuwe pop van haar nichtje weleens verantwoordelijk zou kunnen zijn. Na de uitzinnige humor van de vorige twee delen keert geestelijk vader Don Mancini met Curse of Chucky terug naar de bloederige oorsprong van de reeks.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DLuDAlZ6y2A

Insidious: Chapter 2

Regie: James Wan. Met: Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shane.
Terwijl bioscoopbezoekers nauwelijks bekomen zijn van zijn griezelfestijn The Conjuring, jaagt horrormeester James “Saw” Wan ze alweer de stuipen op het lijf met dit vervolg op zijn spookhit uit 2011. Daarin wordt het gezin van Josh Lambert geterroriseerd door een boze geest. Met de hulp van een spiritueel medium leek de geest te zijn verjaagd. In Chapter 2 hopen de Lamberts dan ook op een frisse nieuwe start. Ze verhuizen naar het Victoriaanse landhuis van Josh’ moeder, maar ontdekken al snel dat ze niet alleen zijn. Een kwaadaardige kracht probeert het gezin vanuit de geestenwereld uit elkaar te trekken. En waarom gedraagt Josh zich ineens zo vreemd?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hh6H7n4xmzM

Carrie

Regie: Kimberley Pierce. Met: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore, Judy Greer.
In deze nieuwe verfilming van Stephen Kings eerste bestseller speelt Chloë Grace Moretz (Hit Girl uit Kick-Ass en Kick-Ass 2) een meisje dat voortdurend wordt gepest door haar klasgenoten, aangevoerd door het populairste meisje van de klas. Thuis heeft Carrie het ook niet gemakkelijk met een godsdienstwaanzinnige als moeder. Alsof het begin van de puberteit voor een meisje niet zwaar genoeg is, gaat dit bij Carrie ook nog eens gepaard met ontluikende bovennatuurlijke krachten: ze ontdekt dat ze in staat is objecten met haar gedachten te bewegen. Dat komt goed van pas als de pestkoppen een stap te ver gaan. Als Carrie kwaad wordt, is niemand meer veilig.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

The World’s End

Regie: Edgar Wright. Met: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman.
De mannen die met Shaun of the Dead de ultieme zombiekomedie maakten, zijn terug met een hilarische apocalyptische komedie. Vijf oude vrienden ondernemen nog één keer die onmogelijke kroegentocht uit hun jonge jaren. Daarbij moeten ze in één avond twaalf pubs aandoen. Hoewel de cafés uit hun jeugd niet meer dezelfde zijn, lijken de inwoners van hun geboortestadje geen dag ouder! Wat is hier aan de hand? Na de twee voorgaande delen van hun ‘cornettotrilogie’, Shaun of the Dead en Hot Fuzz, knipogen de makers ditmaal naar de klassieke paranoiahorror van Invasion of the Body Snatchers en The Stepford Wives. Vijf vrienden, twaalf kroegen, totale vernietiging!

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Kaartverkoop

De Halloween Horror Show in Tuschinski start vrijdag 25 oktober vanaf middernacht tot 08.00 uur de volgende ochtend
Tickets zijn te koop via Pathe.nl: € 25,- (regulier tarief) / € 10,- (met Pathé Unlimited Card) / € 5,- (met Pathé Unlimited Gold Card)

Amsterdam Halloween Festival

De HALLOWEEN HORROR SHOW maakt dit jaar opnieuw deel uit van het grootse Amsterdam Halloween Festival, dat loopt van 25 tot en 31 oktober. Amsterdam Spook is de stuwende kracht achter dit evenement, dat behalve het traditionele gekostumeerde feest bij Felix Meritis (26/10, thema dit jaar: ‘Scarytales’) ook een macabere Fright Night Skate (25/10), een huiveringwekkende boottocht (26/10), een Cinekid Halloween evenement bij Kriterion (26/10), een aantal Halloween Dinner Cruises (27-31/10), een adembenemende Halloweenrun (31/10) en een aantal Drop Dead Gory make-up workshops omvat.

Voor alle informatie: www.halloweenamsterdam.com

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Programma Mr. Horror’s Halloween Horror Show 2013”

  1. Uiteindelijk ging Chucky helaas niet door.. maar was wel een leuk event!

    “I spit on your grave 2” is duidelijk geen film voor mij, maar kon de rest erg waarderen!

    En De Nachtvlinders nog bedankt voor de kaartjes, awesome! 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie