Halloween Nightmares: Het grootste spookhuis van de Benelux

Je bent er vast wel eens langsgereden. The Wall in Utrecht, een groot winkelcentrum langs de A2 dat tevens dient als geluidsscherm. Sinds kort vindt je hier het grootste spookhuis van de Benelux: Halloween Nightmares!

Het creatieve brein achter het spookhuis is Dion Varossieau. Van oorsprong eigenlijk schoenen ontwerper (zijn schoenen worden veel door BN’ers gedragen) maar nu dus ook spookhuis bouwer. Hij heeft een fascinatie voor Halloween en was zelf ooit scare actor bij Walibi. Zijn zakelijke partner is Juanita Noorlander en van haar kreeg ik een rondleiding door het 2400 vierkante meter grote spookhuis.

Spookhuis The Wall

Welkom in het Circus

Het thema van het spookhuis is ‘Circus’ en dat zie je meteen als je binnenkomt. Een groep mensen staat te wachten voor een soort van circus tent (de ingang naar het spookhuis). Er worden kermisachtige deuntjes gespeeld en er loopt een griezelige clown rond om iedereen alvast in de stemming te krijgen. Persoonlijk vind ik de rijen enorm meevallen. Dat komt omdat je een kaartje koopt met een tijdslot. Er mogen maar een beperkt aantal mensen per uur naar binnen. Dat is goed want zo sta je niet urenlang in de rij én het is natuurlijk veel leuker om met een klein groepje door het spookhuis te wandelen.

Enge clown Nightmares Halloween
Dat er wat opstartproblemen zijn merk ik wanneer ik in de rij ga staan. Drie meiden staan blijkbaar al een uur te wachten. Ze hebben kaartjes gekocht voor 18:00 uur en inmiddels is het 19:00 uur. Uiteraard jammer, maar goed, het spookhuis is net twee avonden open. Dan kunnen dat soort dingen gebeuren. Zelf hoef ik niet heel lang te wachten. Binnen vijf minuten mag ik naar binnen. Gelukkig maar want ik word doodsbenauwd van de clown die me al twee minuten heel creepy staat aan te gapen.
Op de vraag of ik alleen ben antwoord ik ‘ja’. De meiden achter me reageren geschokt: ‘NEE ben je alleen!? Oh wat zielig!’. En op dat moment voel ik me opeens ook heel zielig. Dat ik geen hand heb om straks in te knijpen. Waar ben ik aan begonnen…

Enge figuren, creepy kamers en gruwelijke doolhoven

En dan begint het avontuur in het spookhuis. Het is inderdaad enorm groot. Ik ben nog nooit in zo’n groot spookhuis geweest. De acteurs zijn geweldig. Ze blijven zó goed in hun rol. Ik denk dat ik ze zelfs zonder make-up en kostuum nog eng zou vinden. Uiteraard wordt er veel geschreeuwd en gegild. Maar wanneer ze je minuten lang aanstaren, dat is het engst. Of wanneer ze voor je gaan staan en de toegang blokkeren ‘jij gaat niet verder tot je doet wat ik wil’.

Er is veel liefde en tijd in de decors gestoken. Dat kun je zien. Er zijn verschillende doolhoven en meer dan 25 verschillende kamers. Er is zelfs een clown die op een treintje rondrijdt. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van muziek- en blacklight effecten. Je kunt merken dat Dion goede inspiratie heeft opgedaan in Walibi.

Clown treintje Nightmares Halloween

Alleen = de beste ervaring

Je ervaart het spookhuis het beste wanneer er genoeg ruimte/ tijd tussen de groepen wordt gelaten. Dan is het namelijk net alsof je helemaal alleen (met je vrienden of familie) in het spookhuis rondloopt. Op die manier kun je helemaal opgaan in de omgeving en is het ook echt heel spannend.

Ik heb het overleefd!

Als echte horrorfan had ik verwacht dat ik ‘dit varkentje wel even zou wassen’. Ik heb verschillende spookhuizen gezien, kijk zonder problemen de engste films en ben gek op griezels. Maar ik moet zeggen, het viel me tegen. Ik ben meerdere keren enorm geschrokken. Op een bepaald moment vroeg ik me zelfs af hoeveel mijn hart nog kon verdragen. Bij een normaal spookhuis sta je na 10 minuten weer buiten. Een tourtje door Halloween Nightmares duurt zo’n 40 minuten! Weet waar je aan begint…

Even bijkomen met een drankje

Na 40 minuten geterroriseerd te zijn door clowns, griezels met kettingzagen en andere gruwels heb je wel een drankje verdiend. Naast het spookhuis is er een grote zaal waar je met vrienden of familie wat kunt eten en drinken. De Horror DJ zorgt voor toepasselijke muziek.
Binnenkort kun je ook dinner arrangementen boeken. Ideaal voor kinderfeestjes, verjaardagen of bedrijfsuitjes.

Eten en drinken spookhuis

Conclusie

Nightmares Halloween mag zich zeker het grootste spookhuis van de Benelux noemen. De decors zijn mooi gemaakt, de acteurs zijn super en de sfeer is geweldig. Je betaalt € 15 voor 40 minuten terror en spanning en dat is, als je het vergelijkt met Walibi waar je apart moet betalen voor de entree en elk spookhuis, echt een koopje. Oké het kan zo zijn dat je even moet wachten voor je naar binnen mag. Maar bij pretparken moet je ook wachten. En in dit geval draagt het alleen maar bij aan de ervaring. Want des te minder andere mensen, des te beter.

Hoe kom je er?

Wil jij ook een avondje gruwelen bij Nightmares Halloween? Hieronder vindt je alle informatie.

Locatie: The Wall, Utrecht
Data: Nightmares Halloween is geopend van 29 september tot 31 december maar wanneer alles goed verloopt is er een kans dat het spookhuis langer blijft. En dat zou betekenen dat je het hele jaar door kunt gruwelen in Utrecht. Het zou mooi zijn als dat zou gebeuren want dit spookhuis heeft zeker potentie. Wie wil hier nou niet zijn kinderfeestje vieren? Of een bruiloft!?
Parkeren: is gratis!
Let op: kinderen onder de 16 jaar mogen niet naar binnen zonder begeleiding van een volwassene. Hier wordt echt op gecontroleerd. Verder mag je geen foto’s of filmpjes maken. Geen selfies voor op Insta dus.
Meer info: http://www.halloweennightmares.nl/

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Halloween Nightmares: Het grootste spookhuis van de Benelux”

  1. Inmiddels zijn de eerste ‘slachtoffers’ al gevallen: 5 hyperventilerende bezoekers, en een vrouw die uit voorzorg naar het ziekenhuis moest. Dat belooft wat voor de komende weken!

Reacties zijn gesloten.