Zo vier je Halloween in Walt Disney World, Orlando!

Het is oktober en dat betekent: Halloweenmaand! Elk jaar vind je rond deze tijd op de site van De Nachtvlinders artikelen over de leukste Halloweenfeesten, tips voor kostuums en de beste Halloweenfilms. Ook kijken we naar leuke dingen die je kunt doen buiten Nederland. De laatste twee jaar kon je bijvoorbeeld lezen over onze ervaring met Halloween bij Disney Parijs. Maar Halloween ofwel All Hallows’ Eve wordt natuurlijk het grootst gevierd in Amerika. Daarom gingen we dit jaar naar Disney Orlando!
Nachtvlinders Halloween Disney Orlando

Mickey’s Halloweenfeest

Mickey’s Not So Scary Halloween Party vindt plaats op verschillende avonden in september en oktober en de prijzen variëren. In de maand oktober zijn tickets 10 tot 20 dollar duurder. Je komt gemiddeld uit op 90 dollar per persoon. Mickey’s Halloween Party duurt van 19.00 uur tot 24.00 uur ’s avonds. Máár je mag om 16.00 uur al het park in. Je krijgt vervolgens een speciaal polsbandje waaraan de medewerkers kunnen zien dat je voor Mickey’s Halloweenfeest komt. Gasten die een ‘normale’ dagkaart hebben gekocht moeten om 19.00 uur het park verlaten. En dan kan het Trick or Treat-feest beginnen!

Disney Halloween Orlando polsbandje

Trick or Treat en verkleden

Nadat je een polsbandje hebt gekregen mag je het park betreden. Je kunt vervolgens een zakje ophalen waarmee je kunt Trick or Treaten. Op een plattegrond zijn verschillende ‘Treat spots’ aangegeven waar je snoepgoed kunt ophalen. Leuk om te doen met je kinderen maar ook als je ze niet hebt. Zeker als niet-Amerikaan. Disney vindt het daarnaast leuk als je verkleed naar het park komt. Kinderen én volwassenen. Ik moet zeggen, er waren een hoop mensen verkleed. Helaas had ik zelf geen kostuum bij me maar toevallig kon ik met mijn groene outfit en een laag glitter make-up wel een beetje door voor Tinkerbell.

Spookhuis en Parade

Wat is er naast het typische Halloween verkleden en snoep ophalen nog meer te doen? Een groot aantal attracties zijn open. Natuurlijk is het spookhuis de grootste hit. Daarnaast kun je met je favoriete Disney Karakter op de foto. Maar dan moet je wel een beetje vroeg zijn. Voor een ontmoeting met Jack Skeleton en zijn Sally moesten we al snel een uurtje of twee wachten. Dat duurde ons iets te lang. Maar niet getreurd, er is ook nog twee keer per avond een leuke parade. En drie keer per avond is er een Hocus Pocus show, afgeleid van de gelijknamige populaire Halloween film met Bette Midler en Sarah Jessica Parker (ken je ‘m nog?). Het is een soort musical waarin al je favoriete Disney slechteriken voorbij komen. En als dat niet genoeg is dan is er ook nog een gigantische vuurwerk show. Disney pakt lekker uit. Zit je buik vol van het snoepgoed en ben je helemaal hyper van al het suiker? Dans het er lekker uit bij de Monster Disco, samen met je Sulley en Mike uit Monsters & Co.

Natuurlijk wil je ook een aandenken scoren in de vorm van een Halloween candy bowl, mok of t-shirt bijvoorbeeld. Wees er snel bij want hoewel er tijdens de party limited edition merchandise wordt verkocht is het totale Halloween aanbod schaars. Eind oktober liggen de winkeltjes al vol met kerst spullen. Van Doornroosje kerstballen tot Jack Skeleton kerst mutsen. En overal moet je diep voor in de buidel tasten.

Halloween Disney Orlando

Not So Scary

Over het algemeen is Mickey’s Not So Scary Halloween party een leuke, gezellige avond voor jong en oud. Zoek je meer spanning en wil je écht griezelen? Dan kun je beter naar de Halloween Horror Nights van Universal Studio’s gaan. Wat ik persoonlijk wat magertjes vond was de aankleding van het Disney Park en de parade. Ik heb zelf ook een keer Halloween in Disney Parijs mogen meemaken en daar was het park destijds enorm goed versierd. Overal spinnenwebben, skeletten, doodskisten, vleermuizen enzovoorts. Dat zie je bij Disney Orlando niet terug.

Halloween treatsOok duurt de parade niet heel erg lang en is er weinig ‘engs’ aan. Ik had ten minste Mickey of Minnie Mouse verwacht met bijvoorbeeld een Dracula cape. Of een enge Donald Duck. Maar helaas dat zat er niet in. Persoonlijk vind ik dat Disney Orlando zich daar wel een beetje makkelijk vanaf maakt. De Parade in Parijs is dan veel leuker en beter uitgewerkt. En dan na te gaan dat het Halloween feest in Parijs nog een uur langer duurt, tot 01.00 uur én met 42 euro veel goedkoper is. De Hocus Pocus show daarentegen is wel erg goed. Ik weet niet waar ze de acteurs vandaan hebben gehaald maar ze lijken bijna identiek aan de actrices uit de gelijknamige film.

Al met al was het een erg leuke avond. Zeker aan te raden als je op vakantie gaat naar Orlando in de Halloweenperiode. Als je ervoor zorgt dat je om 16.00 uur in het park bent dan heb je echt wel een ‘Bang for your Buck’ zoals ze dat in Amerika zo mooi zeggen. En ook als je niet met kinderen op reis bent is het een leuke ervaring.

Halloween Vlog

In de video een korte impressie van Mickey’s Not So Scary Halloween Party Orlando.
https://www.youtube.com/watch?v=wdUTWJJKR4w

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie