Hannibal gaat op 4 april van start in de VS + trailer

Hannibal S1De Amerikaanse zender NBC heeft bekendgemaakt dat het eerste seizoen van Hannibal zal starten op de zender op donderdag 4 april. De afgelopen maanden was het hoogst onduidelijk wanneer de reeks van Bryan Fuller eindelijk te zien zou zijn op de zender. Tot voor kort werd vooral aan de zomerperiode gedacht om het eerste seizoen van 13 afleveringen uit te zenden, maar door het grandioos floppen en afvoeren van de Dr. Jekyll en Mr Hyde-achtige reeks Do No Harm is er nu ruimte in het programmaschema en kon de zender eindelijk een premièredatum vastleggen.

Hannibal is een serie die draait rond de overbekende personages uit de boeken van Thomas Harris en die al eerder furore maakten in de bioscoopzalen. Bedenker en showrunner Bryan Fuller heeft meteen een draaiboek voor 7 seizoenen klaar. Het eerste seizoen draait rond de bromance tussen FBI-agent Will Graham en zijn mentor Hannibal Lecter. Graham is een gekwelde en gebroken rechercheur die de misdaden oplost door zich in het hoofd van de criminelen te verplaatsen. Hannibal Lecter gelooft dan weer dat hij door God op aarde gezonden is om diegene te vermoorden die het verdienen. Door hun unieke talenten te combineren zien we hoe het duo heel succesvol wordt in het opsporen van moordenaars.

In het tweede seizoen volgt dan weer de gruwelijke scheiding wanneer Graham ontdekt wie Hannibal Lecter daadwerkelijk is. In het vierde seizoen wilt Bryan Fuller dan weer het boek Red Dragon bewerken voor de televisieserie.

De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door Hugh Dancy als Will Graham, Mads Mikkelsen als Hannibal Lecter en Laurence Fishburne als Jack Crawford. Ook Gillian Anderson zal in het eerste seizoen enkele afleveringen te zien zijn als psychiater Dr. Bedelia du Maurier.

Hannibal (NBC) Series Premiere Trailer

Voorlopig is het afwachten of Hannibal ook bij ons te zien zal zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Hannibal gaat op 4 april van start in de VS + trailer”

Plaats een reactie