Breadcrumbs: Hans & Grietje horror

Er was eens… Angie, een oude actrice gaat met tegenzin op een laatste opnames op locatie voor een louche producer in een betoverend oude hut diep in de schimmige bos. Op de locatie ontmoeten de cast en crew Henry en zijn kleine lieve zus Patti, twee vreemde en mysterieuze kinderen die in het bos leven.

breadcrumbs hans grietje“we all live in a house of candy”

Een gewelddadige aanval in avond van de tweede draaidag beangstigen Angie en de rest van de crew. Omsingeld door een onbekende aanvaller, sluiten ze zich op in de afgelegen hut. Kunnen de twee kinderen verantwoordelijk zijn voor deze aanvallen?

“some fairytailes are true”

Na een gruwelijke moord nemen ze Patti in gijzeling om te onderhandelen met de moordenaar. Dit blijkt een fatale fout en één voor één wordt de crew op gruwelijke wijze afgeslacht. Als er slechts drie man overblijven loopt de spanning en leidt het tot een angstaanjagende conclusie.

“eat candy if you dare”

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Naast deze versie van Hans & Grietje door Spotlight Pictures die binnenkort uitkomt op DVD, heeft ook SyFy plannen om hetzelfde sprookje te bewerken. Ook andere sprookjes worden aangepakt, zo jaagt Roodkapje binnenkort op weerwolven.

De meeste sprookjes zijn ooit bedacht om kinderen te waarschuwen en waren een stuk gruwelijker dan de romantische verhaaltjes die wij onze kinderen voorlezen. Het is volgens mij dan ook een logische wending dan filmmakers de gruwelijkheid weer terug brengen in een aantal van deze sprookjes.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie