‘Haunted Castle’ horrorfestijn in Lisse

Natuurlijk is Halloween voornamelijk een echt Amerikaans feest. Wel lijkt het erop, dat Halloween ook hier steeds meer vaste grond onder de voeten krijgt. Naast de festiviteiten in en rond Amsterdam, specials in diverse bioscopen en pretparken, maakt ook Kasteel Keukenhof te Lisse er dit jaar weer een angstaanjagend feestje van.

Hier wordt namelijk in het weekeinde van 27 en 28 oktober voor de tweede keer het zogenaamde ‘Haunted Castle’ evenement gehouden. Organisator Mark van der Stelt zegt hier het volgende over: ‘Er zijn eigenlijk geen echte Halloweenevenementen in Nederland. Alleen in de grote pretparken wordt iets met dit feest gedaan. Met Haunted Castle willen wij hier verandering in brengen’.

Het evenement begin op 14.00 uur in Lisse met een Halloweenwalk vanuit het centrum naar de plek waar het evenement gehouden wordt. Iedereen mag meelopen en er is geen toegangsbewijs voor het evenement voor vereist. Wel wordt je natuurlijk van harte uitgenodigd om in je meest angstaanjagende verschijning te gaan. En belangrijke organisator van deze walk is Attitude Holland. Zij zullen tijdens het evenement ook een modeshow verzorgen in (uiteraard) Halloweenstijl.

Het evenement zelf begint op 15.00 uur op het kasteel terrein en zal de eerste dag tot klokslag middernacht duren. Deze dag is voornamelijk gericht op de schrikbestendige mensen. Wat kun je verwachten? ‘Op het terrein zijn prachtige en spannende plekken ingericht. Zoals De Heksenketel, waar de heksen hun drankjes brouwen en de bezoeker of mee aan tafel mag, of in de ketel belandt. De meest ervaren grafrover betreedt met tegenzin het kerkhof van Haunted Castle. De grond ligt vol met goud, juwelen en andere rijkdommen, maar wees ervan verzekerd dat de doden deze beschermen. Een vampier in het echt zien? Bezoek dan het huis van Dracula, als je durft.’ Eveneens is er een podium waar de Letse Vic Anselmo zal optreden (De duistere versie van Amy Lee van Evanescence). Ten slotte is er een horrorcircus, een eerste-hulp-bij-Zombies (E.H.B.Z.) en een bizarre horrormarkt.

Op de zondag is het terrein van 12.00 uur tot 18.00 uur geopend. De festiviteiten zijn dan gericht op een wat algemener publiek, dus ook voor kinderen. Op deze dag zal er een spooktocht gehouden worden.

Meer weten: www.hauntedcastle.nl en www.attitudeholland.nl.

 

Interessant artikel?

Plaats een reactie