Atari’s Haunted House na 30 jaar nog Haunted?

haunted house 1981 (c) Atari GuideIn 1981 kwam Haunted House uit voor de Atari 2600, met negen levens en minimalistische graphics moest je door 4 verdiepingen van het Haunted House heen werken, met onderweg handige voorwerpen en vleermuizen, tarantula’s en geesten, op zoek naar een paar delen van een urn.

Het spel was met 9 moeilijkheidsgraden en scrolling graphics zeer vernieuwend. De zoektocht door het spookhuis van Zachary Graves in Atari’s Haunted House wordt gezien als één van de allereerste survival horror games. Er zijn geen vervolgen of remakes gemaakt.

Haunted House - AtariTot 2010, Atari brengt namelijk nog dit jaar voor Xbox live, de Wii en voor PC een remake uit, maar dit spel zal bij lange na niet zo revolutionair zijn als het origineel van bijna dertig jaar geleden. Het spel is niet in 3d, gebruikt geen Wii-motion / Project Natal of andere moderne technieken.

Het spel zal mogelijk slechts een minigame worden, waarbij de gameplay weinig zal veranderen van het origineel en met graphics van zo’n 10 jaar terug. Tenzij Atari met de trailer van de remake van Haunted House niet alles laat zien…

HAUNTED HOUSE - 2010 Action Horror Game PC Version (+ Review in the Description)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie