Hausen: HBO maakt samen met Sky een Duitse horrorserie

De macht van streamingdiensten wordt groter, het bereik overstijgt straks ouderwetse tv-zenders. Maar om internationaal te groeien moeten er ook series gemaakt worden in de taal van de verschillende regios. Netflix is er al flink mee bezig en nu stapt HBO samen met Sky ook in de Duitstalige markt. Dat doen ze met de serie Hausen, hier is de trailer:

Hausen | Trailer | Sky Atlantic

De serie is een drama gecombineerd met horror en mysterie. De de dood van zijn moeder, verhuist de 16-jarige Juri met zijn vader Jaschek naar een vervallen flat aan de rand van de stad. Jaschek gaat er aan de slag als conciërge en hoopt op een frisse start voor hem en zijn zoon. Maar Juri ontdekt langzamerhand allerlei vreemde dingen aan het pand, alsof het een eigen leven heeft en zich voedt op de bewoners.

In Amerika heeft WarnerMedia de streamingdienst HBO Max gelanceerd, volgend jaar willen ze dit international uitrollen. Echter in Groot-Brittannië en Duitsland hebben ze voor de komende vijf jaar een afspraak gemaakt met Sky, waardoor alle HBO en andere programma van Warner exclusief bij deze telecomaanbieder (vergelijk het met een Ziggo) zullen zijn.

In deze afspraak is ook de co-productie Hausen gemaakt. De serie zal dus volgend jaar in onze buurlanden bij Sky verschijnen en in Amerika op HBO. Er is nog niet bekend wat HBO in Nederland gaat doen zodra de afspraak met Ziggo afloopt. Kans is dus dat deze serie volgend jaar nog steeds via Ziggo bij HBO te zien zal zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie