HBO-serie The Last of Us weer een stapje dichterbij

Eerder dit jaar werd bekend dat Craig Mazin (maker de serie Chernobyl), zal samen met The Last of Us-bedenker Neil Druckmann werkte aan een serie voor HBO. Nu heeft het Amerikaanse tv-netwerk officieel een goedkeuring gegeven en de serie besteld!

De serie The Last of Us wordt een co-productie tussen HBO, Sony Pictures, Playstation Productions Word Games en Naughty Dog.

Het verhaal is gebaseerd op de veelgeprezen gelijknamige videogame en speelt zich twintig jaar na de vernietiging van de moderne beschaving af. Joel, een geharde overlevende, wordt ingehuurd om Ellie, een 14-jarig meisje, uit een onderdrukte quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine opdracht, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis door de VS en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

Gezien al in maart is begonnen met het werken aan de serie, zal het scenario nu grotendeels af zijn en kan nu HBO een akkoord heeft gegeven begonnen worden met de productie. Wel kan het betekenen dat we nog zeker een jaar moeten wachten op de eerste aflevering van The Last of Us.

Wie zie jij graag in de hoofdrollen?

Interessant artikel?

Plaats een reactie