Herbeleef de horrorkerst van 1984 in OT301

Hoewel Sinterklaas nog helemaal niet eens geweest is, kijken velen van ons al graag uit naar de Kerstdagen. Een prachtig versierde kerstboom, cadeautjes, gezellig samenzijn met vrienden en familie.. Ja, dat is fijn. Maar de horrorliefhebbers onder ons kijken ook reikhalzend uit naar deze periode voor iets anders… Namelijk de Kersthorrorfilms!

Neem op dinsdagavond 4 december alvast een voorproefje in Amsterdam in het oude filmacademiegebouw op de Overtoom te Amsterdam, OT301. Twee kersthorrorfilms uit 1984 zullen worden vertoond namelijk Gremlins (Joe Dante) en Silent Night, Deadly Night (Charles E. Sellier Jr)

Gremlins: Een man zoekt een cadeau voor zijn zoon en vindt in Chinatown een klein lief beestje. Er zijn echter drie regels waar hij zich moet houden: geen water, geen eten na middernacht en geen fel licht. Als het beestje echter, doordat zijn zoon hier niet goed op let, groene Gremlins begint te kweken, breekt de hel los.

Silent Night, Deadly Night: Toen Billy een kind was, werden zijn ouders vermoord door iemand die zich als kerstman had verkleed. Deze traumatische ervaring leidde hem naar een jeugdinstelling, maar ook daar kon hij deze gebeurtenis niet verwerken. Hoewel hij doodsbang is voor de kerstman en Kerstmis, moet hij veel later in een winkel zelf voor kerstman spelen. Plotseling knapt er iets in hem en hij slaat aan het moorden.

De films zullen worden voorzien van een intro door de altijd enthousiaste filmkenner Dennis Alink. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten want dat is maar 5 euro. Zeg nou zelf, dat is toch een prima begin van de feestdagen? De avond begint om 20:00u, meer info.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie