Herfstvakantietip: Halloween in Bobbejaanland

Voor een stevige portie halloweenvertier kan je van 24 oktober tot en met 8 november terecht in Bobbejaanland, dat net over de Nederlands-Belgische grens ligt, op een uurtje rijden van Tilburg. Met de scare zones – twee nieuwe deco/animatiezones- en nieuwe doolhoven laat ’t Plezantste Land haar bezoekers opnieuw huiveren van schrik. Desperado Ghost, een fascinerende nieuwe indoor show voor 12+, geeft het halloweenprogramma een originele wending en voor de liefhebbers van het echte griezelwerk staan er op 31 oktober en 6 november nocturnes met een bloedstollende monster invasion én afsluitend vuurwerk op het programma.

“De vorige editie van Halloween in Bobbejaanland werd eerder dit jaar bekroond met een Diamond ThemePark Award. Voortbouwend op deze mooie erkenning, haalt Bobbejaanland voor 2015 alles uit de kast en krijgt het programma een heel aantal vernieuwingen en toevoegingen, waaronder een knappe indoorshow en uitgebreide decozones die we voor de gelegenheid ‘scare zones’ hebben genoemd”, aldus Peggy Verelst, commercieel directeur bij Bobbejaanland. Bezoekers die rond Halloween bij het pretpark over de vloer komen zijn dus gewaarschuwd: hier loop je niet zonder kippenvel buiten.

Bobbejaanland kettingzaaggriezel

Nieuw: scare zones en indoor show (+12)

Het wilde westen van Cowboystad wordt tijdens Halloween omgetoverd tot de Wicked West scare zone. Volgens de legende werd het centrale plein hier in ruigere tijden aangewend als openbare executieplaats. Onschuldige inwoners en bezoekers werden er teruggevonden aan de galg. Een oud stadsverhaal of je reinste realiteit? Dat zullen de bezoekers in levenden lijve ondervinden… Pik zeker de opzwepende dansshow op het middenplein mee!

Wie ouder is dan 12 kan in Wicked West bovendien terecht voor een rondje bibberen en beven met de Desperado Ghost indoor show. Vijf keer per dag kunnen de bezoekers er kennismaken met Reinhilde, het geestenmeisje van Bobbejaanland. Alleen de oudste medewerkers van het park hebben Reinhilde gekend: een stil, fragiel, achterdochtig meisje met een duistere kant. Ze hield iedereen op afstand met haar ijzersterke wil en dominante geest. Sinds halloweenavond van 1963, anderhalf jaar na de opening van het park, is er geen spoor meer van Reinhilde te bekennen… Twintig minuten lang het beste van Halloween in één show!

Ook in Adventure Valley, de themazone die ingelijfd werd aan de start van het pretparkseizoen, ben je beter op je hoede: In het speciaal voor Halloween aangeplante Haunted Woods loop je straatanimatoren tegen het lijf. Een herinnering aan deze ‘monster meet & greet’? Maak een kiekje aan de beschikbare fotopunten!

Monster Invasion tijdens halloweennocturnes!

Laatavondopening tot 22u op 31 oktober en 6 november
Na zonsondergang wordt griezelen pas echt plezant. Snuif de échte halloweensfeer op in een schaars verlicht park, loop griezels tegen het lijf in de kleinste hoekjes van Bobbejaanland en ga tieren en schreeuwen in de doolhoven.

Op zaterdag 31 oktober en vrijdag 6 november blijft het park tot 22u open en worden Wicked West en Haunted Woods overrompeld door 60 monsters die niets liever willen dan bezoekers met nachtmerries naar huis sturen (adviesleeftijd: 16+). In Haunted Woods worden langskomers achtervolgd door trollen, elfen en angstaanjagende wezens. Ze leiden je weg van het juiste pad, hollen achter je aan als je bang bent en grijpen je met hun takken vast. Afsluiten doe je met een adembenemend vuurwerk!

Extra attracties voor extra spanning

Het akelige BAZAAR BIZARRE (12+) transformeert een vrolijk circus tot een duizelingwekkende nachtmerrie. Smalle gangen vol spiegels, fluokleuren en schreeuwerige circustaferelen maken het extra moeilijk om de weg naar buiten te vinden. Om nog maar te zwijgen van de bizarre clowns. Zie je dubbel, of zijn ze echt met twee? Zie ik er daar nog één? En vooral… Kan je ze wel vertouwen?

Wie durft te verdwalen in het nieuwe THE DOLL FACTORY (16+), kijkt maar beter uit z’n doppen. Het bloed druipt er van de muren… Hier verzamelt de chirurg ledematen van langskomers, die hij nadien gebruikt om perfecte lichamen samen te stellen voor de mensen die bereid zijn hier fortuinen voor neer te tellen. 10 acteurs, verdeeld over 265m2 staan klaar om je de stuipen op het lijf te jagen. Ren – letterlijk- voor je leven!

Voor meer griezelpret kunnen 16+’ers terecht in het bekende The House of Phobia. Professor Bob demonstreert er zijn gevaarlijk experiment, maar de boel loopt in het honderd! Bezoekers vluchten best zo snel mogelijk het laboratorium uit. Zo niet, lopen ze het risico besmet te raken met een gevaarlijk onbekend virus. Alle medewerkers van het lab zijn er al door getroffen. Ze lijken helemaal gek geworden! Leven ze nog wel..?

Adventure Valley
Adventure Valley

Kids doolhof (-6) en outdoorshow voor de hele familie

Met het hele gezin kan je terecht bij de nieuwe outdoor dansshow in Cowboystad. De grootse show vol muziek en dans voert jong en oud mee naar de mystieke sferen van Weird West. De guillotine, gevangenis en de galg zorgen alvast voor de nodige spanning.

De allerkleinsten met lef kunnen met vogelverschrikkers op pad in het kindvriendelijke kids maze. Trick or treat? Vooral treat!

Algemene info & tarieven
Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart
België

Aan de kassa:
Kinderen < 1.40 m: 29 euro
Volwassenen: 34 euro

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie