Het spookt bij Pixar’s Toy Story

Net voor Halloween heeft Pixar, speciaal voor televisie, een horrorversie van Toy Story uitgebracht: Toy Story of Terror. In deze special brengen regisseur Angus MacLane en producent Galyn Susman een hommage aan het genre Horror en hebben ze elementen gebruikt uit films als Silence of the Lambs, Aliens, Predator, Night of the Living Dead en Young Frankenstein.

Natuurlijk is het allemaal niet té eng want de doelgroep blijft kinderen. Toch is deze special een stuk enger dan de voorgaande Toy Story films. Daarom hebben de makers ervoor gekozen om het woord ‘Terror’ in de titel te verwerken. Een waarschuwing voor de ouders:  als je kind niet zoveel kan hebben zet hem of haar dan niet in z’n eentje voor de televisie!

Toy Story of Terror

De special, die overigens niet voor Halloween bedoeld was,  duurt in totaal 22 minuten en is de eerste van twee korte producties die in 2013 en 2014 worden uitgebracht. In totaal heeft het Pixar team zo’n twee jaar aan deze tv special gewerkt en dat is te zien. Toy Story of Terror is een visueel genot voor het oog. De figuurtjes zijn tot in detail uitgewerkt, er zit weer een goede dosis humor in, een paar eastereggs en natuurlijk ontbreken vertrouwde stemmen als die van Tom Hanks, John Cusack en Tim Allen niet. De special doet zeker niet onder voor de Toy Story films, iets waar sommige mensen misschien toch een beetje bang voor waren.

In het kort

De Toy Story gang maakt een roadtrip en alles gaat goed tot ze bij een motel komen waar Mr.Potatoehead opeens verdwijnt. Het is nu aan de rest van het gezelschap om erachter te komen wat er met Potatoehead is gebeurd. Om dat te doen moeten ze een aantal mysterieuze zaken oplossen.

In Amerika is Toy Story of Terror op 16 oktober uitgezonden en dat was een groot succes. Onder volwassenen en kinderen was Toy Story of Terror de best bekeken animatie special sinds november 2011 en ABC’s top animatie special sinds december 2009. En ook qua social media deed Toy Story of Terror het goed, in totaal werden er 25,571 tweets verstuurd.

Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 0

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie