Boek Horns van Joe Hill door Alexandre Aja verfilmd

In 2010 verscheen het boek ‘Horns’ van Joe Hill. Zijn tweede boek naast ‘Heart-Shaped Box’, in het Nederlands vertaald als ‘Zwart Hart’. De Nederlandse vertaling ‘Hoorns’ verscheen begin vorig jaar. Joe Hill (voluit Joe Hillstrom King) is de zoon van Stephen King. Hill is voornamelijk bekend geworden met zijn comicserie Lock & Key, waarvoor hij een aantal awards heeft gewonnen. De filmrechten van ‘Hoorns’ zijn inmiddels verkocht aan Mandalay Pictures. De Franse Alexandre Aja zal als regisseur de verfilming van ‘Horns’ op zich nemen. Aja is voornamelijk bekend om zijn remakes van films als ‘The Hills have eyes’ en ‘Piranha’. Hill zal bij de verfilming van zijn boek de rol vervullen van uitvoerend producent. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn vader.

hoorns - joe-hill (boek)‘Merrin, de jeugdliefde van Ignatius Perrish , wordt bruut verkracht en daarna vermoord. Iedereen denkt meteen dat Ig het gedaan heeft, hoewel er geen bewijzen zijn. Een jaar later is de onschuldige Ig nog steeds erg verdrietig. Tot zijn verbazing wordt hij op een ochtend wakker met twee hoorns op zijn hoofd en een vreemde gave: hij kan mensen aanzetten tot het uiten van hun lelijkste gedachten en hun meest basale drijfveren. Lukt het Ig om met zijn hoorns de waarheid rondom Merrins dood boven tafel te krijgen? Ig is de sympathiekste duivel die je ooit zult ontmoeten, en zijn verhaal is een tragedie van menselijkheid.’

Naast Hill en Aja zal ook Cathy Schulman (Crash, The Illusionist) meewerken  aan de verfilming. Schulman is aangesteld als producent van de film. Keith Bunin is ingehuurd als scriptschrijver. Bunin schreef eerder voor aflevering van HBO’s In Treatment. De rol van Ig Perrish werd eerder al gekoppeld aan acteur Shia Labeouf (Transformers). Over de keuze van Labeouf als Ignatius Perrish, zegt producent Schulman het volgende:
‘Shia is een zeer getalenteerde acteur, die vanaf het begin enthousiast was over het boek. Ik (Schulman) deel met hem de passie om het ironische karakter van Ig tot leven te brengen op het witte doek.’

De betrokkenheid van Labeouf is alleen (nog) niet (officieel) bevestigd. De opnames zullen vermoedelijk plaatsvinden in het voorjaar of in de zomer van 2012. Wanneer de film gaat verschijnen is nog niet bekend.

Interessant artikel?

4 gedachten over “Boek Horns van Joe Hill door Alexandre Aja verfilmd”

Plaats een reactie