Horrify doet een duik in krankzinnigheid …. met Darling!

Darling (Mickey Keating, 2015)

Een nogal schuwe jongedame krijgt als baan het beheer van een leegstaand appartementencomplex. Er gaan nogal wat geruchten rond dat in het complex diverse occulte zaken hebben plaatsgevonden, al worden die door haar werkgever als onzin afgedaan. Toch krijgt zij vooral mee dat een kamer op een van de bovenste verdiepingen echt off limits is en dat de vorige verzorger zelfmoord heeft gepleegd. Toch gaat de jongedame de baan aan, er moet tenslotte geld verdiend worden, en baant zich een weg door dat enorme gebouw. Maar hoe langer zij in het gebouw is, hoe meer er aan haar gaat knagen… met uiterst gewelddadige gevolgen…

Darling was een echte festivalhit in 2016 en werd zelfs door sommige critici bestempeld als de beste indie horrorfilm van dat jaar. De film kan met zijn zwart wit en weinig tekst als pretentieus overkomen. Maar wie daarover heen kan kijken, wordt werkelijk beloond met een zeer goede en sfeervolle horrorfilm. Regisseur Mickey Keating is werkelijk een belofte, maar zo ook de hoofdrolspeelster, Lauren Ashley Carter, die wij graag in meer films willen zien.

Harbinger Down (Alec Ginnis, 2015)

Na The Thing van onze eigen Matthijs van Heijningen uit 2011 waren veel horrorliefhebbers in dubio over de film zelf. Dat was ook tevens het geval bij het special effects team die zag dat de studio veel van hun creaties had vervangen voor CGI. Zij begonnen een crowdfunding om zo hun eigen versie van The Thing te laten zien met waar zij goed in zijn: practical effects.

In Harbinger Down onderzoeken een groep studenten de effecten van de opwarming van de aarde bij een groep walvissen. Tijdens het onderzoek vinden zij een oud ruimtevaartuig van de Sovjet-Unie en besluiten op onderzoek uit te gaan, niet wetende dat hen iets heel eigenaardigs staat op te wachten…

The Borrower (John McNaughton, 1991)

Het is bijna niet te geloven dat , de regisseur van Henry: Portrait of a Serial Killer, dezelfde persoon is die ook The Borrower heeft geregisseerd. Want als iets duidelijk is, is dat beide een totaal andere aanpak en sfeer hebben. Was Henry: Portrait of a Serial Killer rauw en uiterst beklemmend, is The Borrower een bizarre mix van sciencefiction, splatter en comedy.

Een buitenaardse seriemoordenaar wordt naar de aarde verbannen om daar zijn laatste jaren door te brengen. Lekker dan, want wilt hij hier overleven dient hij mensen te ontdoen van hun hoofd en deze als zijn eigen te gebruiken. Wanneer de onthoofdingen zich opstapelen, wordt de agente Pierce (de altijd mooie ) op de zaak gezet en al snel komt zij erachter dat een buitenaards wezen verantwoordelijk is voor de gruwelijke moorden. Maar wie gaat haar geloven?

=======================================================

Pssst… ook zo’n zin in Aquaman? Als in: zin in Jason Momoa? Daar mag je best voor uitkomen hoor, de man is f*cking hot op dit moment en Horrify heeft een primeurtje voor je. Volgende week komt de film Wolves uit op Horrify waar Jason Momoa zich van zijn beste kanten laat zien!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie