Horrify: films voor mensen met een sterke maag!

– advertorial –

‘Een nieuw jaar start je natuurlijk met een klapper!’ hebben ze gedacht bij Horrify. Niet alleen plaatsen ze nu elke dag een nieuwe film, ook het vervolg op een van hun best bekeken films is nu te bewonderen op het horrorplatform:

Hellraiser II: Hellbound

In dit tweede deel uit de Hellraiser-reeks is de heldin van het eerste deel, Kirsty, opgenomen in een psychiatrische instelling. Wie zou dat niet zijn na te hebben meegemaakt wat zij in de eerste film heeft moeten doorstaan. Haar nachtmerrie lijkt nog niet voorbij wanneer blijkt dat één van haar artsen de Cenobites wil oproepen. Nu is ze nog niet verlost van haar oom en tante die op haar wachten in de hel..

Clive Barker had zelf geen tijd om het tweede deel uit de reeks te regisseren, en dus heeft de vrij onbekende Tony Randel het stokje van hem overgenomen. Randel heeft met Hellraiser II: Hellbound het obscure van het eerste deel achter gelaten en is voor de populariteit bij het grote publiek gegaan.

Het resultaat is een makkelijkere film dan het eerste deel, maar nog altijd ziek en verontrustend. Volgens sommige is Hellbound zelfs het beste deel uit de hele filmreeks!

The Attic


The Attic is bijzonder, omdat er veel kwaliteit aanwezig was bij het maken van de film, maar het resultaat… is nogal wisselend. De regisseur van The Attic is niemand minder dan Mary Lambert, die ook de verfilming van het Stephen King verhaal Pet Sematary heeft geregisseerd. Daarnaast heeft The Attic ook Elisabeth Moss (van The Handmaid’s Tale) als Emma in de hoofdrol.

Emma en haar familie verhuizen naar een nieuwe locatie. Ze proberen rust te vinden, maar op een of andere manier lijkt iedereen steeds gefrustreerder te worden. Het lijkt alsof het huis een bijzondere druk legt op iedereen. Emma begint dan ook nog eens verschijningen te zien sprekend op haarzelf lijken. En dan begint de nachtmerrie pas echt!

Castle Freak


Als je dacht dat Horrify met films als Hellraiser en Excision niet zieker kon, dan heb je dat mooi mis. Zelfs de oprichter van de Full Moon Studio zegt dat Castle Freak een wel erg zieke film is.

Een Amerikaans gezin krijgt door een erfenis een Italiaanse kasteel in de schoot geworpen. Vader van het gezin (horrorlegende Jeffrey Combs) weet dat hij wat goed te maken heeft bij zijn vrouw (andere horrorlegende Barbara Crampton). Hij probeert met een korte vakantie naar het kasteel zijn gezin te redden. Naarmate de dagen voorbijgaan, horen zij steeds meer vreemde geluiden. En die lijken uit de kelders van het kasteel te komen. En dan blijken zij niet de enige bewoner van het kasteel…

Castle Freak is een prima film voor het hele gezin! Just kidding! Castle Freak is alleen voor mensen met een sterke maag!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Horrify: films voor mensen met een sterke maag!”

Plaats een reactie