The Night of the Living Dead-documentaire nu te zien op Horrify

Intruder

Wanneer het winkelpersoneel van de plaatselijke supermarkt na sluitingstijd de winkel beginnen bij te vullen, hebben zij niet door dat zij worden bespied. Deze anonieme creep dunt een voor een het personeel uit op een bijzonder bloederige wijze en het is maar de vraag of iemand de winkel levend zal verlaten…

Er kwamen zoveel slashers uit in de jaren tachtig dat je het eigenlijk niet kon bijbenen. Er waren tijden dat er elke week wel eentje uit kwam. ELKE WEEK!
Door die enorme hoeveelheid waren mensen aan het eind van de jaren tachtig slashers ook best wel beu. Dat was wel jammer voor regisseur Scott Spiegel die nou net aan het eind van die periode de ontzettend leuke en bloederige Intruder maakte.
De film werd gelukkig niet vergeten en is nu ook te zien op Horrify!

Birth of the Living Dead

De fans van de serie The Walking Dead hebben soms geen idee dat ze deze zombies te danken hebben aan een film van alweer 50 jaar geleden. Namelijk: The Night of the Living Dead van George A.Romero.
De film is niet alleen ontzettend belangrijk voor het zombie-genre maar voor de horrorfilm in het algemeen. De documentaire Birth of the Living Dead geeft meer inzicht in hoe de film tot stand is gekomen en welke maatschappelijke issues daarin verworven zitten. De twee jaar geleden overleden George A. Romero komt regelmatig aan het woord in deze documentaire uit 2013 en is erg openhartig over zijn bedoelingen als mede de fouten die hij met de film heeft begaan.

Almost Mercy

Jackson en Emily zijn van jongs af aan vrienden. Het is niet dat alles hun makkelijk afgaat. Beiden moeten nogal wat leed doorstaan. Te veel leed om daar normaal uit te kunnen komen. Dat doen zij ook beiden niet en het is wachten tot een van heen doorslaat.

Soms kom je een film tegen waarvan je denkt: ‘Waarom ken ik dit niet? Dit is gewoon fucking goed!’ Zo’n film is Almost Mercy. Deze wraakfilm wordt met name gedragen door het verhaal als hoofdrolspeler Danielle Guldin die hier ontzettend sterk is. Je staat te juichen als zij het opneemt tegen horrorveteranen als Kane Hodder (je weet wel: Jason uit Friday the 13th) en Bill Moseley (The Devil’s Rejects). Almost Mercy is echt wat je kan noemen een ‘hidden gem’ en verdient een groter publiek!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie