Bordspellen om te ontdekken op het Spellenspektakel Utrecht

Komende weekend, 9 & 10 november vindt in Utrecht het Spellenspektakel plaats. Voor wie het nog niet kent; Het Spellenspektakel in de grootste Nederlandse beurs rondom bordspellen en vond tot vorig jaar plaats in Eindhoven. Om verder te kunnen groeien is het dit jaar verhuisd naar de Jaarbeurs in Utrecht. Je kunt hier die nieuwe bordspellen ontdekken en zelf spelen. Daarnaast zijn er toernooien van bijvoorbeeld Catan, Star Wars: X-Wing en Magic The Gathering. Kaarten voor het Spellenspektakel Utrecht kosten in de voorverkoop €12 voor volwassenen of €21 voor het hele weekend. Kinderen mogen voor €4 naar binnen. Kom je met een gezien (2 volwassen + 3 kinderen) dan betaal je €27. Kaarten koop je hier online.

Wij hebben de lijst speldemonstraties doorgespit en vonden deze tips voor horrorliefhebbers:

Nyctophobia


Letterlijk betekent Nyctophobia angst voor de duisternis. In dit coöperatieve spel moet jij met drie andere spelers geblinddoekt uit een donker bos zien te ontsnappen. De vijfde spelers is namelijk de jager die maar één doel heeft; iedereen afslachten.

Pandemic Rapid Response


Pandemic of Pandemie is een bordspel waarbij je samenwerkt om de verschillende ziektes die de wereldbevolking uitroeien te bestrijden.
In Pandemic: Rapid Response gaat het niet om het bestrijden van virussen, maar het leveren van voedingsmiddels en andere primaire zaken aan de getroffen steden. Een potje zou minder lang duren dan de originele Pandamic, slechts 20 minuten.

Arkham Horror: Final Hour


Uitgever Fantasy Flight Games bracht al diverse Arkham Horror-spellen uit, natuurlijk gebaseerd op de verhalen van H.P. Lovecraft. Deze nieuwe titel is geen uitbreiding, maar een standalone bordspel dat binnen een uur gespeeld kan worden (in tegenstelling tot sommige andere titels). Alleen, of in een team van 2 tot 4 spelers moet je die campus van Miskatonic University schoon zien te krijgen van de monsters.

13 Monsters

13 Monsters - The strategic party game

Misschien niet helemaal horror, maar in dit Nederlandse bordspel bouw je wel monsters om je tegenstander iets aan te doen. Het spel staat op dit moment op Kickstarter en is voor het eerst te spelen op het Spellenspektakel Utrecht.

Spelen jullie boardgames? Moeten wij daar vaker aandacht aan besteden?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie