Wat is jouw Kersttrauma?

Kerst…. you hate it or you love it. De ene persoon telt al de dagen af na de vorige kerstmis, en de ander kan niet wachten dat de maand december voorbij is. Dat de wereld van Kerstmis houdt is wel algemeen bekend. Als je in het openbaar vertelt dat je niet van Kerst houdt, word je haast een paria. Ik heb een klein onderzoekje gedaan met de vraag: “Wat is jouw Kersttrauma?” Hier een aantal grappige maar ook verdrietige verhalen van verschillende lezers van De Nachtvlinders.

Desiree: “Drie jaar geleden heb ik op eerste kerstdag een auto ongeluk gehad. Ik sloot aan in de file en de meneer achter mij reed mij volgas aan, Hij raakte mij netjes laag en precies in het midden. Mijn auto was total loss en ik heb een hersenschudding er aan over gehouden. Daar heb ik wel echt twee maanden last van gehad. Mijn trauma is dat als er mensen achter mij rijden, ik meteen ga stressen. Bumperklevers zijn echt de hel voor mij.”

Celeste: “Mijn neefje (nu nichtje) kreeg de Barbie-auto die ik graag wou hebben. Ik begreep er helemaal niks van waarom hij hem wel kreeg en ik niet.”

Mara: “De grillplaat begaf het halverwege….”

Don: “Op kerstavond heb ik altijd een lekke band.”

Marloes: “Ik was een jaar of tien en hielp mijn moeder met de boom. Wij hadden van die oude zilverkleurige, glazen kerstballen. Het haakje moest ook in de kerstbal gedrukt worden en dat zat niet altijd stevig. Toen ik zo’n kerstbal van de tak haalde, liet hij los van zijn haakje. In een reflex ving ik hem op met een hand en kneep ik mijn hand. De bal spatte in duizend stukjes. Ik bloedde niet enorm, maar ik heb nog lang scherven en splinters uit mijn hand kunnen peuteren. Lang leve plastic ballen!

Diana: “Vroeger hadden we een ouderwets gourmetstel met van die brandertjes waar je spiritus in moest doen. Er kwam toen spiritus naast.. en vloog bijna alles in de fik.”

Sebastiano: “Jaren geleden viel de kerstboom op de kat. Die werd toen onthoofd door de piek.”

Lindsy: “Ik stond met mijn dochter om opgehaald te worden. Ze waren ons vergeten, dus toen huilend naar huis. Ik wil graag kerst vieren, maar het mislukt altijd. Ik word er ook weer aan herinnerd dat ik geen familie heb en dat ik alleen ben.”

Nikkie: “Op een of andere gekke manier trek ik altijd een ladder in mijn veelste dure panty met kerst.Manon:Mijn ex-man was altijd dronken met kerst. Het begon altijd leuk en gezellig, maar aan het einde van de avond was het altijd ruzie. Ik trek daarom mannen niet die teveel op hebben en al helemaal niet mannen die hun stem verheffen. Voor mij hoeft deze dag daarom niet.”

Lydia: “Mijn broertje van 21, verkering net uit. Hij gaat de stad in en alle remmen gaan los. Die kerst hadden mijn ouders bedacht om niks aan kerst te doen en dat kon echt niet vond hij. Dus in ouders stiekem naar de Intratuin. Die kochten ze helemaal leeg! Met als klapstuk! (Toen de tijd) een deurmat, met als je erop ging staan de kerstman HO HO HO ging zingen. Mijn ouders gingen op tijd naar bed. Alleen hij heeft het niet meegemaakt want tijdens zijn kroegentocht kreeg hij een hartstilstand. Ik moet altijd zo erg aan hem denken met deze dagen…”

Natascha: “Ik ging in mijn pyjama op kerstavond naar de kroeg. Dat doe ik echt nooit meer!! Die pyjama was een dik fluffy spul. Dat ventileert niet…. het was een hele warme avond.”

Ik wil deze mensen bedanken voor hun openhartigheid en ik hoop dat de komende feestdagen toch nog wel mooi en rustig kunnen zijn. Heb jij nog een horrorverhaal dat je wilt delen, laat hem achter in de reacties!

Voor jullie horrorliefhebbers gun ik jullie ook een mooi 2021! Liefs Kristel

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Wat is jouw Kersttrauma?”

  1. Ik droomde laatst dat we van de baas weer een ‘traditioneel’ kerstpakket kregen: een grote doos met daarin een wokpan, wat kroepoek en een vacuüm verpakt stuk vlees. De droom ging verder. Eén van mijn collega’s vond thuis een rode vlek aan de binnenkant van de doos. Ze grapte dat er misschien wel mensenvlees in het pakket zat. Even later stond er een agent voor mijn deur om het kerstpakket in beslag te nemen. Het bleek dat iemand een teennagel in het vlees had gevonden. Alle pakketten moesten bij elkaar worden gelegd in een poging om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Echter hadden teveel mensen het vlees al gegeten om nog van een zinvol onderzoek te kunnen spreken.

    Ik schrok wakker van de deurbel. Het was mijn buurman die een pakket voor me had aangenomen. Ik verstijfde toen ik het logo van mijn werkgever op de doos herkende met daaromheen een grote, rode vlek.

    Beantwoorden

Plaats een reactie