NBC is bloeddorstig

De Amerikaanse televisiezender NBC heeft bloed geroken. Ze ontwikkelen op dit moment drie tv-series met een bovennatuurlijke en bloederige twist.

De laatste echte ‘horrorsoap’ die op de beeldbuis was (en dan niet eens in Nederland) was Dark Shadows, wat van 1966 tot 1971 liep op de Amerikaanse televisie. Dagelijks, nota bene. Deze reeks krijgt later dit jaar een bioscoopremake door Tim Burton. Hoe dan ook, na Dark Shadows werd het wat betreft horror op de beeldbuis wat rustig. Maar nu series als True Blood, The Walking Dead, Dexter en the Vampire Diaries het de afgelopen jaren op televisie zo goed hebben gedaan, wil zender NBC ook een aantal eigen horrorreeksen ontwikkelen en ze pakken het volgens nieuwssite Deadline meteen groot aan. De meest prestigieuze moet een horrorsoap gaan worden rond de Dracula legende. Maar dan wel met een ‘hedendaagse twist’.

Onder die hedendaagse twist wordt onder meer verstaan dat het mysterieus en sexy moet worden. De reeks wordt in het persbericht omschreven als ‘a big, sweeping international soap opera that is young, sexy and supernatural’, met de mededeling dat het inhoudelijk en qua vormgeving een mix wordt tussen Dangerious Liasons en The Tudors. Producers Tony Krantz en Colin Callender zijn op het project gezet. Cole Haddon – die in 2010 hoge ogen gooide met een bij ABC in productie zijnde reeks genaamd Hyde over een gerehabiliteerde Dr. Jeckyll – schrijft de eerste scripts. Omdat de reeks een zogenaamde ‘script-to-series’ toezegging heeft gekregen, betekent dit dat er niet eerst een zogenaamde ‘pilot’ wordt opgenomen om de reacties van het publiek te testen. Krijgt het script het groene licht, start de productie meteen en wordt de serie onder de NBC Universal vlag ook direct internationaal weggezet.

Onder een zelfde constructie wordt voor NBC Universal gewerkt aan de 13-delige tv-reeks Hannibal. Die heeft al het groene licht gekregen. Waarschijnlijk als een soort tegenhanger van Dexter volgt deze reeks – je raadt het al – ieders favoriete kannibaal Hannibal Lecter in diens jonge jaren. Deze serie wordt geschreven door Bryan Fuller, die eerder ook al zijn remake van horrorsitcom The Munsters aan NBC wist te slijten. Ook die is in preproductie op dit moment.
 
Al de genoemde reeksen zullen waarschijnlijk pas in de loop van 2013 op de Amerikaanse buis verschijnen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “NBC is bloeddorstig”

  1. Inderdaad nog lang wachten, al vind ik dat de horrorfanaat de dag van vandaag toch niet te klagen heeft over het aanbod 😉 . Als ik echt alles zou willen zien, moet ik afscheid nemen van enkele andere leuke zaken in het leven… 😉

    Beantwoorden
    • Same here, er zijn momenteel zoveel gave horror/fantasy-series om te volgen, dat ik een lijst heb gemaakt. Die overigens blijft groeien. Natuurlijk ben ik hier enorm blij mee! 😀

      Beantwoorden

Plaats een reactie