Horrorcomedy comic Deadendia komt tot leven op Netflix

Goed nieuws voor de comic- en animatiefans van het horrorgenre: Deadendia, de beroemde horrorcomedy comic van Hamish Steele, wordt verwerkt tot een animatieserie voor Netflix! Kijk hieronder voor een voorproefje van het bronmateriaal.

Deadendia is een graphic novel geschreven en geïllustreerd door Hamish Steele. Het gaat over Barney, een transgender tiener, en zijn neurodiverse beste vriendin Norma. Samen met pratende hond Pugsley werken ze in het spookhuis van attractiepark Dead End, waar bovennatuurlijke zaken gebeuren. Daar gaan ze dan ook de confrontatie aan met demonen, geesten, heksen en het engst van allemaal: hun eerste liefde. Er zijn momenteel 2 boeken van ieder ongeveer 240 pagina’s uitgebracht, The Watcher’s Test en Broken Halo.

Er is nog geen datum bekend voor het uitkomen van Deadendia als animatieserie op Netflix, behalve dat het in 2021 zal zijn. Aangezien er 2 comics zijn, kunnen we er gerust vanuit gaan dat het eerste seizoen het eerste boek zal beslaan en een tweede seizoen er vast wel inzit. Hamish Steele is in ieder geval dolblij met de verfilming van zijn werk: “Ik heb er altijd van gedroomd om de show te maken die ikzelf nodig had als eenzaam, door horror geobsedeerd homoseksueel kind dat nog in de kast zat. Dankzij Netflix en de belachelijk getalenteerde en voor mijn boodschap representatieve schrijvers en crew zijn mijn dromen meer dan uitgekomen!”

Deadendia is ontsproten uit het door Hamish Steele eerder ontwikkelde webshort Dead End voor Cartoon Hangover. Zin in een voorproefje van de serie op Netflix? Kijk dan Dead End hieronder:

"Dead End" - Cartoon Hangover Shorts #6 - Full Episode

Ga jij Deadendia kijken op Netflix? Laat het ons weten in de comments!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Horrorcomedy comic Deadendia komt tot leven op Netflix”

Plaats een reactie