‘Outcast’ is het exorcisme project van Robert Kirkman

Outcast_AnnouncementRobert Kirkman, bedenker en schrijver van The Walking Dead-comics, werkt al een tijdje aan een nieuw horrorverhaal. Het thema ‘exorcisme’ werd al eerder bekend, nu is het eerste product officieel aangekondigd: de nieuwe comicreeks ‘Outcast’.

Robert Kirkman werkt voor de comic samen met kunstenaar Paul Azaceta aan een verhaal dat een nieuwe blik moet werken op exorcisme. De basis van het verhaal is Kyle Barnes; een man die al van kinds af aan bezeten is geweest en nu meer wil weten over de gebeurtenissen en het fenomeen zelf. Maar de ontdekkingen die hij doet gaan verder dan zijn eigen jeugd en zullen invloed hebben op een groot deel van de bevolking.

Net als The Walking Dead probeert Kirkman van Outcast een episch verhaal neerzetten waarin persoonlijke drama’s en een overkoepeld thema’s samengaan. Ook geef hij toe dat in deze reeks wederom niemand zijn leven gegarandeerd is.

Door zijn samenwerking met Fox International Channels voor The Walking Dead zal Robert Kirkman de ruimte krijgen om ook een tv-pilot te schrijven, zo vertelt hij aan The Hollywood Reporter: “This was only ever intended to be a new comic book series. I’m very fortunate to be in a position where people are very interested in what I’m doing, often times before it comes out. So that’s very exciting, and I certainly like that side of the business. I love working in television, but it is something that, like The Walking Dead, I’m working on the comic book series and the television show at the same time. It’s a fun balance to strike, but the two projects are kept very separately in my head.”

De maandelijkse comic Outcast zal begin 2014 voor het eerst uitkomen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie