Vrolijk Pasen met horrorhazen: 5x paashorror

Vandaag een paar horrorfilms die bij de Paaseieren en Paashazen passen. Gek genoeg is Pasen niet vaak gebruikt in het horrorgenre, naast twee bekende producties moeten we het voornamelijk in de hoek van b-films zoeken. Natuurlijk zijn er ook films over wederopstanding gemaakt (jezus, zombies, vampieren), maar die slaan we over.

Paashaas heeft een ongelukje gehad

Critters 2: The Main Course (1988)

De jonge Brad Brown keert terug naar zijn oude woonplaats Grover’s Bend, waar het hele dorp het druk heeft met de voorbereidingen voor een groot paasfeest. Maar als dan een paar Critter-eieren aangezien worden voor paaseieren en deze vervolgens uitkomen, wordt het dorpje opnieuw geterroriseerd door de kleine hongerige monstertjes uit de ruimte…
koop de Critters

Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (2005)

Nee dit is geen haas, maar een konijn, een weerkonijn. Als de beroemde groenten van hun woonplaats beginnen te verdwijnen moeten de heldhaftige Wallace & Gromit al hun geniale uitvindingen gebruiken. Het dappere duo moet proberen dit grote pluizige monster te stoppen.

Easter Bunny, Kill! Kill!

Natuurlijk zijn er ook diverse b-films gemaakt. De zwakbegaafde Nicholas woont nog bij zijn moeder en hij houdt er een obsessie voor Pasen op na. De moeilijke relatie tussen moeder en zoon lijkt een positieve wending te nemen wanneer de moeder verliefd wordt. Haar minnaar ontpopt zich echter als een ware tiran en misbruikt en mishandelt Nicholas op alle mogelijke manieren. Nicholas beschikt echter over een onverwachte troef: een mysterieuze moordenaar die zijn gezicht verbergt achter het masker van de paashaas.

Camp Slaughter

Een Zweedse productie waarin een groep jongeren een weekendje weg gaat om flink te feesten. Helaas voor hun woont er in het bos een verwilderde man die volledig geobsedeerd is van konijnen. De ‘Bunny Man’ ziet in de feestende jongeren een lekkere maaltijd.

Bill & Ted’s Bogus Journey (1991)

Een scene uit deze film past overigens ook erg goed bij Pasen, een psychedelische scene met misschien wel een engste Paashaas ooit:
koop de dvd

Ken jij nog horrorfilms die bij een Vrolijk Pasen passen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Vrolijk Pasen met horrorhazen: 5x paashorror”

Plaats een reactie