Horrornieuws uit Sony’s State of Play 2022

State of Play is een regelmatig terugkerend evenement waarin Sony veel gamenieuws uit de doeken doet. Of zoals ze dat zelf zo mooi zeggen: ‘State of Play is onze video-uitzending met alle nieuwste updates, aankondigingen en nieuwe trailers uit de wereld van PlayStation.’ Dit evenement was vorige week weer en daar zat een hoop leuk nieuws bij over horrorgames, die ik jullie uiteraard niet wil onthouden. Als je de volledige aflevering wil kijken, moet je even naar beneden scrollen. Onderaan dit artikel staat het Youtube-filmpje.

Resident Evil 4 Remake

Deze State of Play begint namelijk al gelijk goed met de aankondiging dat Resident Evil 4 een remake krijgt, die 24 maart 2023 gaat verschijnen. Het spel verschijnt op PC, PS5 en XBox Series X|S. De last gen-consoles worden in dit geval overgeslagen, maar dat betekend wel dat de oudere hardware geen bottleneck meer vormt voor de nieuwere. Producent Edvin Edsö vertelt dat het spel de globale verhaallijn zal volgen, maar dat het wel in een nieuw jasje gestoken gaat worden. De video toont verder een geüpdate Leon S. Kennedy en het alom bekende Oost Europese stadje met haar gekke inwoners.
Naast de 2d-versie is er ook een versie in ontwikkeling voor PSVR2, de tweede VR-bril van PlayStation. Ik ben benieuwd, met Resident Evil 4 in VR hebben ze ook goede zetten gedaan, dus mijn verwachting is hooggespannen.

Resident Evil 4 - State of Play June 2022 Announcement Trailer | PS5 Games
Resident Evil 4 remake trailer

Resident Evil 8 voor PSVR2

Over PSVR2 gesproken, ontwikkelaar Capcom is ook bezig met een VR-versie van Resident Evil Village voor PSVR2. Het achtste deel uit de langlopende serie is op PC al via een omweg te spelen in VR, maar dat is niet zonder bugs en flink wat moeite van jouw kant om het werkend te krijgen. Capcom heeft goed geluisterd naar alle feedback, zij gaan dus nu een VR-versie uitbrengen voor de PlayStation5. En dit is geen aangepaste versie, maar het volledige spel (én Lady Dimitrescu!) in al haar volle glorie.

Resident Evil: Village - PSVR 2 Trailer | PlayStation State of Play 2022
Resident Evil Village PSVR2

Saints & Sinners Chapter 2 Retribution

We blijven nog even in VR-land. Sony gaat groot inzetten op VR, want The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2 Retribution komt naar PSVR en ook naar PSVR2. Skydance Interactive en Skybound Entertainment presenteren met trots het nieuwe hoofdstuk in de succesvolle zombie-survival-rpg-in-VR. In het filmpje zien we de verschillende wapens die in het eerste deel geïntroduceerd zijn en meer. Ook nieuwe locaties en vooral meer zombies en actie. De game moet eind 2022 verschijnen voor PSVR en later naar PSVR2.

The Walking Dead: Saints and Sinners Ch2 - State of Play June 2022 Announce Trailer | PS VR2 Games
The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2 Retribution

The Callisto Project

Ik heb het gevoel overspoeld te worden met info over The Callisto Protocol, de nieuwe game van oud Dead Space-medewerker Glen Scofield. Maar dat mag ook wel, aangezien ze heel stoer roepen dat dit het engste spel voor de PS5 wordt. Laat maar zien wat je voor ons in petto hebt. En dat doen ze. Met nieuw materiaal in deze State of Play laten ze zien dat ze niet bluffen. De kracht van de nieuwe PlayStation laat ze verbluffende visuals weergeven en billenknijpende spanning meemaken. Kijk zelf maar:

The Callisto Protocol - State of Play June 2022 Trailer | PS5 & PS4 Games
The Callisto Protocol

Wat een aflevering weer. Wat een geweldige content hebben Sony en alle ontwikkelaars voor ons in petto, zowel op het normale scherm als in VR. En naast al het horrorgeweld heb ik het nog niet eens over Spider-Man wat naar PC komt, Horizon Zero Dawn wat je in VR kan gaan spelen en een nieuwe super dikke vette Street Fighter 6 met custom commentaar. Ik heb helaas nog geen PlayStation5, maar als ik dit allemaal zo zie, dan gaat die er zeker nog komen. Het zijn goede tijden om in te leven, zoveel is zeker. Heb jij spellen waar je erg naar uitkijkt?

Zoals beloofd hieronder de volledige State of Play:

State of Play | June 2, 2022 [ENGLISH]

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie