Recensie: Hotel Transylvania 2 (Genndy Tartakovsky, 2015)

Na Hotel Transylvania is er ook een tweede deel verschenen. Vaak is het tweede deel minder goed dan het eerste deel, is dat nu ook het geval?

Hotel Transylvania 2

In Hotel Transylvania 2 staan de deuren van Dracula’s monsterhotel open voor iedereen. Zijn dochter Mavis en haar menselijke vriendje Johnny hebben ondertussen een kindje, Dennis. Als zijn ouders weg zijn besluit Dracula zijn kleinzoon een monsteropleiding te geven. De wereld staat op zijn kop als Dracula’s eeuwenoude en authentieke vader Vlad op familiebezoek komt.

Hotel Transylvania 2 (trailer NL)

Het tweede deel speelt zich dus in hetzelfde hotel als deel 1 af, maar krijgt een aanzienlijk lager cijfer op IMDb, namelijk een 6,7. Dit is het beste te verklaren door het matige plot en de vrij flauwe grappen. Toch zijn de grappen leuk genoeg om de film af te kijken. De monsterkarakters zijn wel erg grappig uitgewerkt en er is een klein beetje verdieping in de karakters zoals Dracula en Mavis en Johnny. De extra’s bij een blu-ray zorgen voor nog een beetje extra plezier, zoals een aantal scene’s die de film niet gehaald hebben. De anderhalf uur durende film is absoluut geen verspilling van je leven, maar verwacht niet dezelfde kwaliteit als de eerste film.

Sterren: 3 / 5

Eindoordeel: grappig nieuw deel, maar niet fascinerend grappig. Hotel Transylvania 2 is te koop als BD, DVD of als combipack met deel 1.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie