Recensie: Hotel Transylvania (Genndy Tartakovsky, 2012)

Een humoristische familiefilm vol met monsters en meesterlijk gemaakt. Dat is Hotel Transylvania.

Welkom in Hotel Transsylvanië, het vijf-sterren complex van Dracula, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven en mensen niet mogen komen. Om de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis te vieren, heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd, waaronder Frankenstein en diens vrouw, de Mummie, de Onzichtbare Man en de familie Weerwolf. Voor Dracula is het geen probleem om deze legendarische griezels te entertainen, maar als een gewone jongen het hotel binnenkomt, wordt het pas echt feest.

Deze animatiefilm is er eentje van hoog niveau, op IMDB krijgt deze film dan ook een 7,0. De hele film draait om het hotel voor monsters wat Dracula gemaakt heeft. Alle klassieke monsters komen er in voor en het is een echte familiefilm. Eng wordt het zelfs voor de kleintjes waarschijnlijk nooit. De humor is erg aanwezig en bulderen van het lachen kwam meerdere malen voor tijdens de 91 minuut durende film.
hotel-transylvania

Blu-ray Extra’s

Naast de betere kwaliteit dan een DVD, heeft deze Blu-ray ook nog eens wat speciale extra’s. Zoals ‘Ontmoet het personeel en de gasten: de stemmen van Hotel Transsylvanië’, ‘Hotel in de maak’ en ‘werk in uitvoering’. vooral de laatste twee zijn erg interessant om te bekijken. Hierin wordt heel erg duidelijk laten zien hoeveel tijd een animatiefilm maken kost en hoe alles gemaakt en getekend is. Eindelijk eens een keer echt fijne extra’s voor de Blu-ray versie in vergelijking met de DVD.

Ook staat er nog een minifilm bij de extra’s, ook dit filmpje is weer hilarisch en geeft gewoon een ‘regular’ gast in het hotel weer.

Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie