Tom Six’ The Human Centipede 2 verboden in Engeland

BAM! Het kan niet toevallig zijn dat in Amsterdam en Groningen een speciale avond over de Video Nasties wordt vertoond en ondertussen The Human Centipede 2 van de Nederlander Tom Six in Engeland wordt verboden.

The Human Centipede - us blurayHet eerste deel heet niet voor niets ‘First Sequence’, Tom Six kondigde bij zijn plannen voor deel 2 ‘Full Senquence’ al aan dat “Part 2 will make Part one look like My Little Pony”. En daar lijkt hij gelijk in te krijgen, het eerste deel is normaal en volledig te verkrijgen in Engeland.

De British Board of Film Classification oordeelde vandaag echter dat The Human Centipede II niet verkocht mag worden in het koninkrijk. De reden is dat de film veel seksueel geweld en potentieel obsceen materiaal bevat, welke er onmogelijk uit geknipt kan worden. Ter vergelijking; voor de vertoning van de veel besproken A Serbian Film werd door de organisatie iets meer dan 4 minuten geknipt en zoiets was al zeldzaam.

The Human Centipede is in Nederland niet vertoond, maar boekte behoorlijke successen op de filmfestivals wereldwijd. De film is schokkend als je hem net als mij zonder enige kennis vooraf ziet. Daarom hier een grote spoiler waarschuwing.

In The Human Centipede stranden twee meisjes met een lekke autoband in een donker bos, als ze hulp zoeken ontmoeten ze een Duitse chirurg die ze mond-op-kont aan elkaar wil naaien, om zo een menselijke duizendpoot te creeëren.

Nog grotere spoiler waarschuwing! The Human Centipede II: Full Sequence raakt iemand seksueel geobsedeerd door de DVD van First Senquence en masturbeert zichzelf met schuurpapier tijdens het kijken ervan. Een 12-ledige duizendpoot wordt gedwongen om in elkaars mond te ontlasten, terwijl de hoofdpersoon de vrouw aan de achterzijde van de centipede verkracht met prikkeldraad om zijn penis.

En omdat er volgens de British Board of Film Classification weinig moeite is gedaan door Tom Six om deze slachtoffers anders dan puur alleen voor de seksuele martelingen in beeld te brengen, kan de organisatie niet anders dan besluiten om deze film te verbieden.

Tom Six heeft overigens al eens gezegd dat Human Centipede 3: Last Senquence dit verboden deel verbleekt tot een Disneyfilm…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

16 gedachten over “Tom Six’ The Human Centipede 2 verboden in Engeland”

   • Nee, heb weinig sympathie voor de maker. De reden waarom deze film niet in Nederland te zien is, is omdat hij nog steeds boos is op de Nederlandse pers omdat deze zijn film met Dries Roelvink niet goed vonden! Dus “straft” hij ze zo, alsof de pers daar wakker van ligt. Simpel toch.

    Ik heb ook gehoord wat ze voor de Benelux rechten willen hebben en ze moeten zich schamen dat ze het er voor durven vragen.

    Beantwoorden
    • Point taken..:) maar persoonlijk maakt t mij niet uit wie de maker is en of ik daar sympathie voor heb of niet.. ik hou van ranzige shit en volgens mij wordt deze film wel lekker nastie 🙂 ..plus ben ik tegen censuur.. mensen moeten zelf lekker weten wat ze wel of niet willen zien..

     Beantwoorden
     • Oh, en daar komt bij dat ik nog veel positiefs over het eerste deel heb gehoord.

      Normaal ben ik uiteraard ook tegen censuur!

 1. Heb laatst de Southpark parodie gezien op The Human Centipede (The Human Centipad), echt hilarisch. Ben benieuwd naar de films van Six, het feit dat hij films maakt over Dries Roelvink, laat zien dat hij veel gevoel voor horror heeft.

  Beantwoorden
 2. Nog steeds geen fut gehad om het eerste deel te kijken. Misschien straks eens een double bill met beide. Vanwaar de toevoeging dat het geen Nederlandse horrorfilm is? Heeft Six soms een mail gestuurd om zich te distantiëren van Nederland? Is ie geëmigreerd?

  Beantwoorden
  • Omdat ik het een nette verduidelijking vind. Tom Six heeft al een aangegeven dat hij het beschouwt als een Engelse productie. En ja, om niet horrorgerelateerde gebeurtenissen heeft hij het niet zo op Nederland.

   Diverse sites melden dat Human Centipede een Nederlandse film of Nederhorror is, ik vind dit niet volledig en wellicht incorrect. In hoeverre je de film als een Nederlands/Engelse coproductie kunt beschouwen wil ik graag aan jullie overlaten. Daarom heb ik die aanvulling erbij geplaatst.

   Beantwoorden
 3. …. pfff… tja…. ’t was…. ik weet het niet…. als horror/syfy fan(???),…. een zeik film. Deze hoort bij mij in het rijtje van de “worst movies ever”. ‘c mon,… laten binnen kort onze lul op de hoofd plaatsen van de vrouw, en de kut op de man zijn mond. Hollywood sucks met al zijn remakes, en sadisten kicken van movies -like-hostel, enz. en wees eens origineel.

  Beantwoorden
 4. Crap, ik las de spoiler van deel twee 😛 Nu proberen dat nog te vergeten voor het kijken. Ik zal proberen mijn nieuwsgierigheid onder controle te houden en geen trailers kijken 😛

  Beantwoorden
 5. moet deel een nog kijken, maar twijfel steeds,
  nu ik dit lees weet ik al helemaal niet of ik deel twee wil zien.

  en daarom zou ik em juist willen zien, beide eigenlijk…

  keuzes keuzes

  Beantwoorden

Plaats een reactie