Human Centipede 2 na bewerking toch welkom in Engeland

De Nederlandse regisseur Tom Six was blij met de gratis promotie toen de British Board of Film Classification (BBFC) zijn nieuwe film The Human Centipede 2: Full Sequence in Engeland verbood. Maar aan de andere kant vond hij het ook erg jammer dat de Britten zijn film niet mochten zien. Zowel Tom Six als de Britten kunnen nu blij zijn, de Britse kijkwijzer staat een bewerkte versie van The Human Centipede 2 toch toe in Engeland.

the human centipede 2 toch in EngelandIn juni meldde de BBFC nog dat het onmogelijk zou zijn om Tom Six’ The Human Centipede 2: Full Sequence zo te bewerken dat hij in Engeland verkocht zou mogen worden. Distributeur Eureka ging in overleg met BBFC en greep deze uitdaging aan. Vier maanden later is de film op 32 punten bewerkt en slechts 2 minuten 37 seconden korter. Acht scenes zijn er bewerkt die volgens BBFC een overdaad aan sexual violence, graphic gore en the possibility of breach of the law relating to obscenity bevatten. De Britse kijkwijzer vindt deze nieuwe ‘cut’ niet langer onacceptabel, de film krijgt nu de rating 18 en mag straks gewoon verkocht worden.

Over een Nederlandse release van The Human Centipede: First Sequence, deel 2: Full Sequence en deel 3 “makes part two look like a Disney movie” is nog altijd niets bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Human Centipede 2 na bewerking toch welkom in Engeland”

Plaats een reactie