Iconische filmmonsters nemen het tegen elkaar op in ´Godzilla vs. King Kong´

Dat Legendary Entertainment en Warner Bros. van plan zijn om hun Godzilla– en King Kong-franchises samen te voegen tot één universum wisten we al. De studio’s hebben aangekondigd dat Godzilla vs. King Kong in 2020 uit zal komen, drie jaar na Kong: Skull Island en twee jaar na Godzilla 2. Inmiddels is het plot van de film bekend:

Afbeeldingsresultaat voor godzilla vs king kong

In een tijd waarin monsters op de Aarde bestaan, zet de strijd van de mensheid voor haar toekomst Godzilla en Kong op een ramkoers, en de twee meest machtige natuurkrachten op de planeet zullen dan ook in een spectaculair gevecht met elkaar botsen. Terwijl Monarch een gevaarlijke missie onderneemt naar niet eerder ontdekte gebieden, en zaken leert over de oorsprong van de titanen, dreigt een menselijke samenzwering de wezens, zowel goed als kwaad, voor altijd van de Aarde te verdrijven.

De regie ligt in handen van Adam Wingard (You’re NextDeath Note).Het script wordt opgeleverd uit de opgerichte schrijverkamer welke wordt geleid door Terry Rossio, co-schrijver van de Pirates of the Caribbean-scripts.

In de vierde film in Legendary’s MonsterVerse zijn er rollen voor onder meer Eiza Gonzalez (Alita: Battle Angel), Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona), Brian Tyree Henry (Atlanta), Julian Dennison (Deadpool 2), Demián Bichir (The Nun), Danai Gurira (The Walking Dead, Avengers: Infinity War), Kyle Chandler (Game Night), Ziyi Zhang (The Cloverfield Paradox), Lance Reddick (The Wire, Fringe), Millie Bobby Brown (Stranger Things) en Alexander Skarsgard (True Blood).

Afbeeldingsresultaat voor godzilla vs king kong 2020

Maar voordat Godzilla en King Kong het tegen elkaar opnemen, krijgen we eerst nog een vervolg op Godzilla (2014) te zien. Godzilla: King of the Monsters draait vanaf 30 mei 2019 in de bioscoop. Godzilla vs. Kong gaat op 28 mei 2020 in première in de Nederlandse bioscopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie