Zombies overvallen Star Trek, Transformers, Ghostbusters en G.I. Joe

Zombie Infestation - IDW ComicsSinds het succes van The Walking Dead (in zowel comicvorm als op televisie) willen veel partijen daar op inhaken. Comic uitgever IDW Publishing doet dat door onder de overkoepelende vlag INFESTATION een invasie aan zombies uit een parallel universum al hun stripreeksen in te sturen.

IDW Publishing is niet het meest bekende paard in de stal van comic uitgevers. Ze hebben niet de stootkracht (en de iconische karakters) van een Marvel of DC, missen het wat ‘alternatieve’ imago van Dark Horse en weten ook niet zo’n eigen ‘smoel’ te hebben als Image Comics.

Wat ze wel goed voor elkaar hebben, is dat ze de rechten hebben verworven van een keur aan populaire film- en tv-franchises (onder meer True Blood, 30 Days Of Night, Ghost Whisperer) en die melken ze uit met soms heel geslaagde en soms een stuk minder geslaagde verhaalvarianten. De zombie invasie startte 28 januari jongstleden in hun titel Zombies vs. Robots en IDW stort deze de komende tijd uit over de bij het grote publiek meest bekende titels: Star Trek, Transformers, Ghostbusters en G.I. Joe. 

“Ik wilde graag eens al onze grote filmtitels samenbrengen op een of andere manier, maar omdat al die titels zo verschillend van elkaar zijn, kon ik steeds geen goede manier vinden”, aldus Chief Creative Officer Chris Ryall. “Toen realiseerde ik me dat we in de reeks Zombies vs. Robots een poort hadden geïntroduceerd die verschillende dimensies met elkaar kan verbinden. Daar vandaan zijn we gaan bouwen en storten we alle zombies over de verschillende reeksen uit.”

De eerste reacties op de reeks zijn nog niet heel lovend, maar het zou nog best interessant kunnen worden, daar onder meer schrijver Dan Abnett en Andy Lanning en tekenaar David Messina aan de reeks verbonden zijn. Niet de meest beroerde artiesten in de IDW stal, waar men vaak A-titels aan B-garnituur artiesten koppelt omdat het zijn geld toch wel opbrengt. Naar verluid zullen we in de komende weken een aantal bekende figuren uit de genoemde reeksen in zombies zien veranderen.

Star Trek, Transformers, Ghostbusters en G.I. Joe.

INFESTATION #1 is –als gezegd – verleden week verschenen. Gisteren kwam daar Transformers: Infestation #1 bovenop. Het releaseschema is verder als volgt:
Transformers: Infestation #2 16 februari
Star Trek: Infestation #1 and #2 respectievelijk 9 en 23 februari
G.I. Joe: Infestation #1 and #2 op 2 en 16 maart
Ghostbusters: Infestation #1 and #2 op 9 en 23 maart
De reeks wordt 6 april afgesloten met het overkoepelende INFESTATION #2

Te koop bij de beter comichandelaar, al is het natuurlijk beter wachten op de trade paperback die ongetwijfeld later dit jaar gaat verschijnen met alle verhalen gebundeld.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Zombies overvallen Star Trek, Transformers, Ghostbusters en G.I. Joe”

  1. Als zombiefan lijkt dit me natuurlijk gaaf, maar bijster origineel is het niet en daarmee doel ik op Marvel Zombies, waar de meeste helden in zombies veranderen/op worden gegeten en er ook door paralelle universa wordt gereisd. Het lijkt me typisch iets waarbij ze proberen om een slaatje uit de hype te slaan. Voordeel voor mij is dat deze hype me erg aanspreekt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie