IGN toont eerste 18 minuten Dead Space Remake

Volgende maand is het dan eindelijk de beurt aan Dead Space Remake. EA en Motive Studio zijn druk bezig de laatste hand eraan te leggen. IGN heeft de eerste 18 minuten al gespeeld. Vet! Lees gauw verder en kijk het filmpje hieronder.

Dead Space Remake, tel je de extra pixels mee?
Dead Space Remake, tel je de extra pixels mee?

Het filmpje laat je de intro zien precies zoals het origineel, alleen veel mooier. Maar dat is meestal met een remake. Ik ben alweer een tijdje het origineel aan het spelen om de hype lekker aan te wakkeren. Die is via Microsofts’ Game Pass te spelen. Zeker na alle negatieve recensies van ‘dat andere grote project’, The Callisto Protocol, heb ik toch wel een beetje mijn hoop hierop gevestigd. Nu weet ik heel goed dat ik mijn eigen mening moet vormen en niet naar anderen moet luisteren. Toch geeft het een wrange smaak dat de game toch niet helemaal is wat het beloofde te zijn. Zeker als je bedenkt dat het komt van oud-medewerker Glen Scofield van de originele Dead Space.

Terug naar de remake. In deel twee en drie hoorden we protagonist Isaac spreken, in het origineel was hij angstvallig stil (misschien omdat het toevallig het engste deel was?). In de remake heeft Isaac wél een stem. Naast die ‘upgrade’, worden wij als kijker getrakteerd op ontzettend mooie belichting, is het een feest om naar Isaac zijn pak te kijken (check die details!) en zijn de Necromorphs gruwelijker dan ooit. Kijk zelf maar:

Dead Space: First 18 Minutes of Gameplay - IGN First
De eerste 18 minuten van de Dead Space Remake

Laten we hopen dat de Dead Space Remake een groot succes wordt en dat ze hierna deel twee opnieuw maken. En als ze dan toch bezig zijn, neem dan gelijk deel drie goed onder handen. De Dead Space Remake staat gepland voor 27 januari en komt alleen uit op current-gen consoles PlayStation 5, Xbox Series X|S en op PC via Steam.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “IGN toont eerste 18 minuten Dead Space Remake”

  1. Dit ziet er wel heel goed uit zeg. Ik ben meestal niet van oude koeien uit de sloot halen maar deze is echt goed opgeknapt. Callisto Protocol lijkt wat tegen te vallen, misschien is dit de echte goedmaker?

    En alsjeblieft, laten we hopen dat ze niet eerst Dead Space 2 en 3 in de remake gooien… Dan moeten we straks 8-10 jaar wachten voordat we het eerste echte nieuwe Dead Space avontuur kunnen beleven!

    Beantwoorden
    • Haha, daar heb je natuurlijk ook wel een punt. Alleen ben ik bang dat in het huidige klimaat we eerder nog twee remakes (zeker als dit een succes blijkt) krijgen, dan dat de studio zich waagt aan iets nieuws. We zullen zien!

      Beantwoorden

Plaats een reactie