Imagine ’18 – 7 korte recensies van korte horrorfilms

Ook dit jaar had het Imagine Festival een aantal programma’s met korte films. Hieronder volgen korte recensies van de korte horrorfilms in het horrorblok.

Birthday (Alberto Viavattene, 2017)

Een naargeestige blik in het ‘bejaardenhuis from hell’, een plek waar oude vrouwtjes van verveling zichzelf bloedende plekken slaan tegen de muur en waar de verpleging meer van de voorgeschreven medicijnen slikt, dan de oudjes. Eén iets te gretige verzorgster krijgt een koekje van eigen deeg. Nachtmerrie droomachtige beelden en een hele benauwde sfeer naar een moment dat voor ieder van ons in het verschiet ligt.

★★★★☆

Deja Vu (Olivier Labonté LeMoyne, 2017)

Verontrusten simpel kortje waarin een vrouw in een Amerikaanse diner haar verhaal wil doen bij een vriend en dan allerlei signalen krijgt die doen lijken alsof ze dit allemaal al eens eerder heeft meegemaakt. Surrealistisch en heel strak, waardoor het geen tijd krijgt om repetitief of voorspelbaar te worden.

★★★★☆

The Sound (Antony Petrou, 2017)

Een op het platteland levend gezin wordt bruut uiteengerukt als de moeder van de ene op de andere dag een geluid denkt te horen. Echter zij is de enige van de familie. Haar dochter ziet haar langzaam in krankzinnigheid vervallen. Sfeervol, maar bedeesd alsof Terence Malick een uitstapje richting de science fiction heeft gemaakt. Iets te traag om de spanning vast te houden, maar integer en welgemeend.

★★★☆☆

Mouse (Celine Held, Logan George, 2017)

Geweldig staaltje smerigheid. Als twee junkies een onaangename verrassing vinden in een blikje witte bonen in tomatensaus, zien zij hierin een ‘get rich quick’ plan. Maar misschien moet je geen plannetjes maken als je strak staat van de speed. Film leverde hoorbaar gekreun van het publiek op.

★★★★★

Judgement (Sean Healy, 2017)

Een date lijkt op een stevig nachtje seks uit te draaien, maar niet alleen blijkt ze een heel sinister zoontje te hebben, haar slaapkamer is ook in pikkedonker gehuld. Met hele beperkte middelen is Judgement een nachtmerrie voor potentiële daters.

★★★★☆

Runner (Yung-Jae Chen, 2017)

In een post apocalyptisch ogend San Francisco traint een jonge vrouw haar uithoudingsvermogen door door de uitgestorven straten te joggen. Wat is haar plan en wat schuilt er in haar kelder. Film bouwt kunstig toe naar een ontknoping waarbij alle stukjes op zijn plaats vallen.

★★★★☆

Latched (Justin Harding, 2017)

Jonge danseres met een peuterzoontje trekt zich terug in de rimboe waar ze een choreografie wil ontwikkelen voor een voorstelling. Behalve haar bemoeizuchtige oude buurman is er niemand in de weidde omgeving te bekennen. Hoewel…? Geweldige mini film met allround goed acteren, zelfs van de kleine peuter en met een origineel monster.

★★★★★

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie