Imagine Filmfestival: Programma compleet, kaartverkoop begonnen


Het complete schema voor het Imagine Film Festival staat online en je kunt dus gaan puzzelen welke kaarten je gaat kopen.
Over het filmprogramma hebben we het al gehad (trailers 1 en trailers 2), maar daar is nog aan toegevoegd ‘Isle of Dogs’ van Wes Anderson. Niet alleen de openingsfilm, het is op meerdere dagen te zien.
En er is nog meer:

Masterclasses en Workshops

‘Spannend Verhaal Schrijven’ door René Appel

Goed schrijven is een kunst, spannend schrijven is nog een heel ander verhaal. Want hoe doe je dat, informatie doseren en spanning opbouwen naar een nagelbijtende climax? 15 april om 13:00, tickets.

Representation Matters door Dan Hassler-Forest

ecente films als Get Out, Wonder Woman en Revenge laten goed zien hoezeer een niet wit en niet mannelijk perspectief wezenlijk andere fantastische verhalen oplevert. In Representation Matters! ontleedt Dan Hassler-Forest (docent Populaire Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam) messcherp het belang van deze opkomende diversiteit binnen de fantastische film. 16 april om 18:15, tickets hier.

Storyboarding door Temple Clark

Storyboarden is een essentiële fase in de pre-productie van een film. De regisseur en de storyboard artist werken samen aan een serie strip-achtige panels, die de regisseur helpen te visualiseren hoe zijn of haar verhaal gefilmd gaat worden. 17 april om 17:30, tickets hier.

Boekverfilmingen – Van de pagina naar het scherm door Mick Garris

Geen regisseur heeft zo veel Stephen King-verfilmingen op zijn naam staan als Mick Garris: zeven in totaal. Hoe je het universum van de populairste horrorauteur aller tijden voor film en televisie bewerkt leren we 18 april om 19:40, ticket hier.

Remaking Fear – een audiovisuele masterclass door Peet Gelderblom

Dat remakes niet alleen een kwestie van geld en ideeënarmoede zijn, maar ook kunnen dienen om een andere tijdgeest te laten doorklinken, wordt uiteengezet in Peet Gelderbloms Remaking Fear. 19 april om 17:40, tickets hier.

Nieuw Nederlands Peil

11 Nederlandse korte films zijn te zien op 15 en 18 april. Een paar titels die voor horrorliefhebbers zijn aan te raden: Pizzamonster (Kurt Platvoet), The Hangman (Tim Sagl), Sandwitch (Jasper ten Hoor, Ivan Hidayat), Salvatore (Maarten Groen), Meet Jimmy (David-Jan Bronsgeest) en Shoes (Ray Kermani).

Verwar dit programma trouwens niet met het onderdeel “Shorts: Horror” dat bestaat uit vijf internationale korte horrors, op 16 en 19 april.

Imagine Late Night Talkshow

Het na de film blijven hangen wordt dit jaar nog leuker met de Imagine Late Night Talkshow. Met een drankje neem Basje Boer de Imagine-dag door, verwacht gasten, highlights en interessante gespreksstof.

Filmconcert: Frankenstein

We hebben het al een paar keer genoemd, maar kunnen er geen genoeg van krijgen: Als hommage aan de 200-jarige Frankenstein organiseert Imagine een bijzonder filmconcert. De klassieker krijgt een nieuw leven door muzikale begeleiding van Kevin Toma en live uitgevoerde geluidseffecten door foley artist Ronnie van der Veer. Te zien op 16 april om 20:00, tickets vind je hier.

Cinema Egzotik: Imagine Edition

Elke maand organiseren Ronald Simons en Martin Koolhoven een maandelijkse cult-double bill in het Eye. Eenmaal per jaar valt dat samen met het Imagine. Gelinkt aan de masterclass Remaking Fear staan dit keer op het programma Invasion of the Body Snatchers (1978, Philip Kaufman) en The Fly (1986, David Cronenberg). 19 april om 19:15, hier vind je tickets.

Best of Imagine

Het festival sluit af met de best gewaardeerde en best bezochte films van deze 10 dagen. Het programma voor zondag 21 april wordt natuurlijk pas later bekend gemaakt.


Naar welke films, masterclasses of andere onderdelen ga jij? En wat vind jij van het ontbreken van de Night of Terror (Frivht Night) Praat mee in het forum.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?