Indonesische horrorgame DreadOut 2 komt naar Nintendo Switch

Het angstaanjagende avontuur geïnspireerd door Indonesische folklore en stadslegende komt naar de Switch. De Singaporese uitgever Soft Source Publishing en de Indonesische ontwikkelaar Digital Happiness kondigden de digitale release aan van DreadOut 2.

Speel als Linda, een middelbare scholiere met bovennatuurlijke krachten. Ze is namelijk in staat om geesten te voelen en te zien. Linda jaagt hiermee op de geesten en duistere krachten die niet alleen haar stad, maar de hele mensheid bedreigen. Dit ijzingwekkende vervolg bouwt voort op het eerste deel, maar met een volledig nieuw vechtsysteem en een grotere nadruk op puzzels en verkenning. De telefoon van Linda speelt hierin een grote rol en dat maakt dat DreadOut anders is dan andere spellen.

still uit DreadOut 2

‘Met DreadOut 2 wilden we echt voortbouwen op wat deze horrorfranchise uniek maakt,’ zegt Rachmad Imron van Digital Happiness. ‘Dit vervolg bevat meer Indonesische folklore door het ontwerp van de vijanden en door het verhaal heen. En natuurlijk leggen we veel nadruk op het gebruik van Linda haar telefoon. We zijn blij dat de game naar Switch komt en we denken dat spelers zullen genieten van de vele verbeteringen ten opzichte van de originele game.’

  • Jaag op en versla ongrijpbare spoken met Linda’s telefooncamera, of gebruik wapens en projectielen tegen fysieke spoken.
  • Verken Linda’s geboortestad en daarbuiten, praat met bewoners (levend en dood), voltooi zijmissies en verdiep je in de DreadOut-geschiedenis
  • Zoek geesten en onthul plaatselijke mythen om de Ghostpedia-app op Linda’s telefoon aan te vullen
  • Houd je zenuwen in bedwang terwijl je het opneemt tegen de meest vijandige geesten, waaronder de huiveringwekkende Kuntilanak en de gruwelijke Gore Surgeon

Helemaal uniek is het concept het natuurlijk niet. Met de Camera Obscura maak ik al sinds 2001 foto’s van spoken om ze te verjagen in Fatal Frame. Je kunt hier dus uit opmaken dat ik erg uitkijk naar deze release, die eerlijk gezegd een beetje langs mij heen is gegaan.

DreadOut2 komt naar ons via de Nintendo eShop op 18 januari 2024. Dat is dus al bijna. Als je niet kunt wachten is er ook al een Steam-versie, waar het goede recensies krijgt. Heb jij dit spel of Fatal Frame wel eens gespeeld?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie