Infographic: Evolution of Zombies

Van zombies worden we blij, misschien omdat het zondag en we ons dan graag met hun identificeren. Maar natuurlijk ook om hun fantastische acteerprestaties en dolkomische oneliners. Deze infographic geeft een leuke blik op het ontstaan van zombies in popculture en dit begint niet bij George A. Romero´s Night of the Living Dead in 1968. Al in 1932 speelde Béla Lugosi een voodoomeester die een groep van zombies aanstuurt in ´White Zombie´. Meer leuke feitjes lees je hieronder.

Wat is jouw zombie-film top 3?

evolution_of_zombies_infographic

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Infographic: Evolution of Zombies”

 1. Vooral die eerste zin 😉
  Wat mij ook bijstaat, is (volgens mij) in Land of the Dead, waarin de zombies zo’n beetje een leider krijgen die ook nog na lijkt te denken.

  Beantwoorden
 2. Haha, de zondag is idd zombiedag (zomdag?). Vanochtend kwam ik brak uit bed, zwalkte traag wat door huis en ik heb letterlijk de hele middag hersenloos tv zitten kijken 😛 (Overigens kijk ik normaal gesproken niet zoveel tv :P)

  Mijn top drie (zonder volgorde): [Rec], Shaun of the Dead en 28 Days Later.

  Death Becomes Her ga ik eens opzoeken. Had ik nog nooit van gehoord.

  Beantwoorden

Plaats een reactie