Infographic: Evolution of Zombies

Van zombies worden we blij, misschien omdat het zondag en we ons dan graag met hun identificeren. Maar natuurlijk ook om hun fantastische acteerprestaties en dolkomische oneliners. Deze infographic geeft een leuke blik op het ontstaan van zombies in popculture en dit begint niet bij George A. Romero´s Night of the Living Dead in 1968. Al in 1932 speelde Béla Lugosi een voodoomeester die een groep van zombies aanstuurt in ´White Zombie´. Meer leuke feitjes lees je hieronder.

Wat is jouw zombie-film top 3?

evolution_of_zombies_infographic

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen
Jeroen
8 jaren geleden

Vooral die eerste zin 😉
Wat mij ook bijstaat, is (volgens mij) in Land of the Dead, waarin de zombies zo’n beetje een leider krijgen die ook nog na lijkt te denken.

Sjors
Sjors
8 jaren geleden
Antwoord aan  Jeroen

Dat is idd in Land of the Dead. Het idee (zoals uitgewerkt in die film) staat mij niet echt aan.

Jeroen
Jeroen
8 jaren geleden
Antwoord aan  Sjors

Nee, mij ook niet.

Oh en een top 3? Da’s lastig… Ik vond Zombieland wel erg gaaf, Shaun of the Dead, 28 Days Later… maar Dawn of the Dead vond ik ook wel erg tof. Hm.

Sjors
Sjors
8 jaren geleden
Antwoord aan  Jeroen

Zombieland is ook één van mijn favorieten. Welke Dawn of the Dead bedoel je? Origineel of de remake? De remake staat hoog in mijn lijstje van favoriete zombiefilms.

Sjors
Sjors
8 jaren geleden

Haha, de zondag is idd zombiedag (zomdag?). Vanochtend kwam ik brak uit bed, zwalkte traag wat door huis en ik heb letterlijk de hele middag hersenloos tv zitten kijken 😛 (Overigens kijk ik normaal gesproken niet zoveel tv :P)

Mijn top drie (zonder volgorde): [Rec], Shaun of the Dead en 28 Days Later.

Death Becomes Her ga ik eens opzoeken. Had ik nog nooit van gehoord.

5
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x