Infographic: de Cenobites uit Clive Barkers Hellraiser

HET BEGINT… met een bizarre puzzel. Een puzzel die onbegrensd genot belooft. Het eerste slachtoffer is Frank. Er werd nooit meer iets van hem vernomen. Tot Franks broer en diens vrouw in het oude familiehuis gaan wonen. Frank komt weer tot leven en waarschuwt ze voor de puzzel. Maar het is al te laat. In een even gruwelijke als spannende finale doen de duivelse krachten hun vernietigende werk…

Eén van de meest iconische figuren uit horrorfilms is Pinhead de leider van de Cenobites uit Hellraiser, in 7 delen gespeeld door Doug Bradley en in het laatste lowbudget deel plotseling door Stephan Smith Collins. Er wordt al jarenlang nagedacht over een remake van de originele Hellraiser uit 1987, maar dit zie ik voorlopig niet gebeuren.

Rue Morgue en Yell Magazine hebben een prachtige infographic gemaakt voor de Cenobites uit de Hellraiser-films, bedacht door Clive Barker.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Infographic: de Cenobites uit Clive Barkers Hellraiser”

  1. Super! Ik vond de cenobites het leukste van de films. Doug “we’ll tear your soul apart” Bradley is übercool als Pinhead, maar Butterball is ook super, net zoals Angelique, CD, Wire Twins en Spike.

    Beantwoorden

Plaats een reactie