Infographic: de Cenobites uit Clive Barkers Hellraiser

HET BEGINT… met een bizarre puzzel. Een puzzel die onbegrensd genot belooft. Het eerste slachtoffer is Frank. Er werd nooit meer iets van hem vernomen. Tot Franks broer en diens vrouw in het oude familiehuis gaan wonen. Frank komt weer tot leven en waarschuwt ze voor de puzzel. Maar het is al te laat. In een even gruwelijke als spannende finale doen de duivelse krachten hun vernietigende werk…

Eén van de meest iconische figuren uit horrorfilms is Pinhead de leider van de Cenobites uit Hellraiser, in 7 delen gespeeld door Doug Bradley en in het laatste lowbudget deel plotseling door Stephan Smith Collins. Er wordt al jarenlang nagedacht over een remake van de originele Hellraiser uit 1987, maar dit zie ik voorlopig niet gebeuren.

Rue Morgue en Yell Magazine hebben een prachtige infographic gemaakt voor de Cenobites uit de Hellraiser-films, bedacht door Clive Barker.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
S.
S.
12 jaren geleden

Nice!

Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Hilarisch 😛

VeryBloodyMary
VeryBloodyMary
12 jaren geleden

Super! Ik vond de cenobites het leukste van de films. Doug “we’ll tear your soul apart” Bradley is übercool als Pinhead, maar Butterball is ook super, net zoals Angelique, CD, Wire Twins en Spike.

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x